Zelenjavna juha velja za odlično poslastico, ki nas v hladnih dneh pogreje in nasiti, hkrati pa poskrbi tudi za naše zdravje. Zato smo za vas pripravili recept za brokolijevo juho, ki je hiter, enostaven, predvsem pa slasten.
Komu se v hladnih dneh ne prileže topla zelenjavna juha? Brokolijeva juha je lahko odličen začetek kosila, lahko pa si jo privoščite tudi kot lahko večerjo. Z njo pa se ne boste le nasitili, ampak boste naredili tudi veliko za svoje zdravje: brokoli namreč kar poka od vitaminov, ki bodo utrdili vaš imunski sistem in razstrupili vaše telo.
Priprava juhe je hitra in enostavna, zanjo pa tudi ne boste potrebovali veliko sestavin.
Brokolijeva juha
Sestavine
- Sestavine:
- 1 žlica masla
- 2 majhna stroka česna
- 1 manjša šalotka ali pol čebule
- 2 brokolijevi glavi, sesekljani
- 2.5 skodelic piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- semena, po želji
Navodila
- V ponvi na zmernem ognju stopite maslo. Dodajte česen in šalotko oz. čebulo in dušite približno 30 sekund. Takrat dodajte brokoli in kuhajte še dodatnih 30 sekund.
- Mešanico zalijte z jušno osnovo in dodajte poper. Kuhajte, dokler se brokoli ne zmehča (približno 15 minut).
- Počakajte, da se juha nekoliko ohladi. Nato jo zmešajte s kuhinjskim mešalnikom, prelijte v krožnike in po želji okrasite s semeni. Dober tek!