fbpx

Recept: brokolijeva kremna juha z grškim jogurtom

V mrzlih dneh se prileže topla juha, polna vitaminov. Tokrat smo pripravi recept za brokolijevo kremno juho, h kateri pa ne bomo dodali smetane, ampak grški jogurt. Mmmm, pokusite, se splača.

Za pripravo brokolijeve kremne juhe z grškim jogurtom boste potrebovali nekje pol ure, ta pa vas bo prijetno pogrela in dom napolnila s prijetno aromo.

PREBERITE ŠE: Recept: domača krompirjeva juha

Brokolijeva juha z grškim jogurtom vas bo zasvojila!
Brokolijeva juha z grškim jogurtom vas bo zasvojila!

Sestavine – brokolijeva kremna juha z grškim jogurtom:

2 žlici masla
2 stroka česna
2 skodelici brokolija, cvetovi in stebla
¼ čajne žličke soli
2 skodelici zelenjavne juhe
1 žlica moke
¼ skodelice polnomastnega grškega jogurta
¼ skodelice tople vode
½ skodelice naribanega sira (najboljši je čedar)

Postopek priprave brokolijeve kremne juhe z grškim jogurtom:

V srednje veliki ponvi na srednje močnem ognju stopimo 1 žlico masla. Dodamo strt česen in pražimo 1 do 2 minuti oziroma tako dolgo, da česen zadiši. Primešamo brokoli in mešamo tako dolgo, da se lepo poveže z maslom. Solimo po okusu. Ogenj zmanjšamo in ponev pokrijemo s pokrovko ter kuhamo, da brokoli dobi svetlo zeleno barvo (5 do 7 minut). Dodamo zelenjavno juho in pokrijemo.
Medtem v majhni teflonski ponvi segrejemo žlico masla. Dodamo moko in mešamo tako dolgo, da postane zlate barve. Primešamo grški jogurt in toplo vodo. Mešamo, dokler ne dobimo gladke omake. Dodamo čedar in mešamo, da se sir stopi. Ugasnemo ogenj.
Brokolijevo juho pazljivo prelijemo v mešalnik in zmiksamo. Primešamo kremno sirovo omako. Dodamo še sol in poper (po okusu). Postrežemo takoj. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!