fbpx

Recept: browniji brez glutena

Brezglutenski browniji

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ste že slišali, da nekdo ne mara brawnijev? Ta sladica je popoln užitek in še stanovanje vam bo okusno dišalo, ko se bo pekla v pečici. Postrežete jo lahko tudi z vaniljevim sladoledom, sadjem ali katero koli sladico po želji.

Browniji so lahko mehki ali trdi, odvisno od njihove gostote. Lahko vključujejo oreščke, glazuro, kremni sir, čokoladne koščke ali druge sestavine. Brownije lahko postrežemo jih lahko tople s sladoledom, prelite s stepeno smetano ali posuto s sladkorjem v prahu in čokoladnimi koščki.

Recept: bombastični in preprosti Nutellini rjavčki (browniji)

Browniji brez glutena

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za prvo zmes
  • 3/4 skodelice mandljevega masla
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • Sestavine za drugo zmes
  • ¾ skodelice brezglutenske moke
  • 3 žlice kokosove moke
  • 1/3 skodelice nesladkanega kakava v prahu
  • ½ čajne žličke cimeta
  • ¼ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke pecilnega praška
  • ¼ skodelice veganskega mleka
  • ¼ skodelice čokoladnih koščkov brez mleka in rafiniranega sladkorja

Navodila

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač obložite s peki papirjem.
  2. V večjo skledo dodajte sestavine iz prve skupine in mešajte, dokler se ne povežejo.
  3. Dodajte še drugo skupino sestavin in mešajte, dokler ne nastane gladka zmes. Nazadnje dodajte koščke čokolade.
  4. Zmes vlijete v pekač in razmažete. Če uporabljate kakavova zrna, jih potresite po mešanici. Pečete pri 180 stopinjah 20 do 25 minut oziroma dokler zaboden zobotrebec ne pride ven čist.
  5. Narežete jih na kvadratke in počakate, da se ohladijo. Nato po njih potresete z mandlji ali drugimi dodatki po želji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!