Obožujete čokoladne torte? Ta čokoladni recept je povsem preprost, z dodatkom ruma v nadev pa torta dobi poseben okus.
Če želite nekaj drugačnega, je čokoladna torta.
Čokoladna torta z rumom, lešniki in stepeno smetano
Sestavine
- 5 jajc
- 150 g sladkorja
- vaniljev sladkor
- 2 žlici ruma
- 50 g moke
- pecilni prašek
- 4 žlice ovsenih kosmičev
- 200 g mletih lešnikov Sestavine za nadev:
- 2 žlici ruma
- 150 g naribane čokolade
- 900 g sladke smetane
- vaniljev sladkor
Navodila
- Za testo zmešamo jajca in vrelo vodo. Sladkor in vaniljev sladkor zmešamo in vlijemo v jajčno zmes. Dodamo rum.
- Zmešamo moko, pecilni prašek, lešnike in ovsene kosmiče. Vlijemo v jajčno zmes, na kratko premešamo. Testo damo v pomaščen model. Spečemo.
- Ohlajen biskvit vodoravno prerežemo. Spodnji del prestavimo na tortni krožnik in zapremo z modelčkom.
- Za nadev preostanek biskvita nadrobimo in zmešamo z rumom in naribano čokolado. Stepemo 600-800 ml sladke smetane. Zmešamo z drobtinami in nanesemo na biskvit.
- Stepemo preostalo smetano in vaniljev sladkor ter namažemo. Potresemo s čokolado.