fbpx

Recept: čokoladna torta z rumom, lešniki in smetano

Foto: envato

Obožujete čokoladne torte? Ta čokoladni recept je povsem preprost, z dodatkom ruma v nadev pa torta dobi poseben okus.

Če želite nekaj drugačnega, je čokoladna torta.

Čokoladna torta z rumom, lešniki in stepeno smetano

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 5 jajc
  • 150 g sladkorja
  • vaniljev sladkor
  • 2 žlici ruma
  • 50 g moke
  • pecilni prašek
  • 4 žlice ovsenih kosmičev
  • 200 g mletih lešnikov
  • Sestavine za nadev:
  • 2 žlici ruma
  • 150 g naribane čokolade
  • 900 g sladke smetane
  • vaniljev sladkor

Navodila

  1. Za testo zmešamo jajca in vrelo vodo. Sladkor in vaniljev sladkor zmešamo in vlijemo v jajčno zmes. Dodamo rum.
  2. Zmešamo moko, pecilni prašek, lešnike in ovsene kosmiče. Vlijemo v jajčno zmes, na kratko premešamo. Testo damo v pomaščen model. Spečemo.
  3. Ohlajen biskvit vodoravno prerežemo. Spodnji del prestavimo na tortni krožnik in zapremo z modelčkom.
  4. Za nadev preostanek biskvita nadrobimo in zmešamo z rumom in naribano čokolado. Stepemo 600-800 ml sladke smetane. Zmešamo z drobtinami in nanesemo na biskvit.
  5. Stepemo preostalo smetano in vaniljev sladkor ter namažemo. Potresemo s čokolado.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.