Kuhano vino se je uveljavilo kot najbolj priljubljena pijača v adventnem času, a je veliko takšnih, ki ga ravno ne marajo. Če tudi vi iščete okusno alternativo kuhanemu vinu, zakaj ne bi poskusili čokoladnega punča? V nadaljevanju poiščite recept za topel napitek, ki vam bo v ledenih zimskih dneh zagotovo ogrel dušo in telo.
Čokoladni punč
Sestavine
- 100 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 400 ml mleka
- 100 ml ruma
- ščepec soli
Navodila
- Čokolado nalomite na kocke in jo dajte v posodo za kuhanje.
- Prilijete mleko in posodo pristavite na kuhalnik ter na nižji temperaturi počasi stopite čokolado.
- Ko se ta popolnoma raztopi v mleku, dodate rum in sol ter malo povečate ogenj, da punč zavre.
- Pustite kuhati 3-4 minute, odstavite in takoj postrezite.