fbpx

Recept: čokoladni punč

Foto: envato

Kuhano vino se je uveljavilo kot najbolj priljubljena pijača v adventnem času, a je veliko takšnih, ki ga ravno ne marajo. Če tudi vi iščete okusno alternativo kuhanemu vinu, zakaj ne bi poskusili čokoladnega punča? V nadaljevanju poiščite recept za topel napitek, ki vam bo v ledenih zimskih dneh zagotovo ogrel dušo in telo.

Čokoladni punč

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 100 g temne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 400 ml mleka
  • 100 ml ruma
  • ščepec soli

Navodila

  1. Čokolado nalomite na kocke in jo dajte v posodo za kuhanje.
  2. Prilijete mleko in posodo pristavite na kuhalnik ter na nižji temperaturi počasi stopite čokolado.
  3. Ko se ta popolnoma raztopi v mleku, dodate rum in sol ter malo povečate ogenj, da punč zavre.
  4. Pustite kuhati 3-4 minute, odstavite in takoj postrezite.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.