fbpx

Bugatti Baby: otroški avtomobil za petičneže

Bugatti Baby II Carbon Edition

Bugatti Baby II Carbon Edition; Foto: thelittlecar.co

Bugatti Baby II Carbon Edition ni poceni igrača, saj gre po vsej verjetnosti za enega izmed najdražjih primerkov ʺotroškega avtomobila.ʺ

Bugatti Baby II nikoli ni bila lahko dosegljiva ʺigračaʺ, saj je stala okoli 30.000 evrov. A ker očitno pri Bugattiju zmorejo še več, so se odločili predstaviti različico pomanjšanega klasičnega lepotca, ki je v večji meri narejen iz ogljikovih vlaken. Otroški avtomobil svoj navdih jemlje pri modelu Bugatti Mistral, ki ima kot zadnji vgrajen mogočen 8,0-litrski W 16-valjni motor.

Bugatti Baby II Carbon Edition; Foto: thelittlecar.co

Bugatti Baby II Carbon Edition je ponovno plod sodelovanje med podjetjem Bugatti in The Little Car Company, ki je za izdelavo avtomobila uporabila napredno arhitekturo iz ogljikovih vlaken. Gre za izredno omejeno serijo otroškega avtomobila, kupite pa ga lahko le v primeru, če vas v garaži že čaka prestižni Mistral. V kolikor se odločite za pomanjšano različico, vam jo bodo priredili vašim željam primerno.

Bugatti Baby II Carbon Edition; Foto: thelittlecar.co

Vizualna podoba ʺogljikoveʺ različice je skorajda identična prvotni različici avtomobilčka Bugatti Baby II. Določene komponente imajo izpostavljena ogljikova vlakna, sicer pa prevladuje črna barva. Če želite dodati avtomobilčku še francoski pridih proizvajalca, si lahko omislite ročno poslikano francosko zastavo na boku avtomobila. Okrogle luči dajejo retro vtis, za njimi pa se skriva moderna tehnologija v obliki elementov LED, ki spominjajo na tiste pri modelu Mistral.

Bugatti Baby II Carbon Edition; Foto: thelittlecar.co

Bugatti Baby II je bil prvič predstavljen leta 2019, kot poklon originalnemu Bugatti Baby iz leta 1926. Le ta je predstavljal 75% pomanjšano različico modela Bugatti Type 35, ki je bil na voljo v le 500 primerkih. Karbonska različica Bugatti Baby II je na voljo z baterijo s kapaciteto 2,8 kWh in motorjem z močjo 10 kW (14 konjskih moči). Najvišja hitrost v tem primeru znaša 70 km/h. Za prestižno igračo je potrebno odšteti kar 80.000 evrov, a tudi če imate toliko denarja, si ga brez predhodnega nakupa Bugatti Mistrala, žal ne morete omisliti.

Dodatne Informacije

bugatti.com
thelittlecar.co

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.