fbpx

Recept: čokotorta (argentinska čokoladna torta)

Foto: Valeria Boltneva / Pexels

Pred vami je recept za najboljšo sladico na planetu - argentinsko čokoladno torto. Ta torta ni pečena in se zgleduje po italijanskem tiramisuju.

V Argentini ne mine praznovanje, da ne bi bila na mizi čokoladna torta. Narejena je iz treh osnovnih sestavin: čokoladnega biskvita, kremnega sira in karamelne omake (dulce de leche).

Taste Atlas je argentinsko čokoladno torto leta 2020 razglasil za najboljšo torto na svetu.

Čokotorta (Argentinska čokoladna torta)

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 500 g čokoladnih keksov
  • 675 g kremnega sira
  • 675 g dulce de leche – karamelni namaz
  • kava ali mleko
  • čokolada

Navodila

  1. V veliki skledi zmešajte dulce de leche – karamelni namaz s kremnim sirom in stepite.
  2. Kekse pomočite v kavo ali mleko. In jih razporedite po pekaču velikosti 20×20 cm.
  3. Namažete kremo iz kremnega sira, nato ponovno razporedite kekse in tako naprej, dokler ne dobite 5 plasti.
  4. Zadnja plast naj bodo keksi, nekaj nadeva pa pustite za okras. Pokrijte in postavite v hladilnik za 6 ur ali čez noč.
  5. Torto vzamete iz pekača, nato namažete z nadevom in okrasite z naribano čokolado.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.