Domača kokošja pašteta je pripravljena v le 15 minutah. Brez dodatkov, ojačevalcev okusa. Pašteta, ki se ji ne boste mogli upreti.
Domača kokošja pašteta je odlična izbira, če si za zajtrk ali malico radi namažete pašteto in se zavedate, da kupljene niso najboljša izbira.
Prednosti v primerjavi s kupljenimi paštetami so številne, najpomembnejša pa je ta, da je ta pašteta zdrava in jo lahko popolnoma prilagodite svojemu okusu.
Domača kokošja pašteta je narejena v samo 15 minutah. V zaprti posodi jo lahko hranite v hladilniku do 3 dni.
Domača kokošja pašteta
Sestavine
- 200 g piščančjih prsi
- 2 korenčka
- pol zelene
- 1 čebula
- nekaj gorčice
- malo kisle smetane
- malo soli
- 2 srednje veliki kisli kumari
Navodila
- Skuhajte meso. Če želite, da je hitro pripravljen, ga narežite na manjše kocke in kuhan bo v približno petnajstih minutah.
- V isto posodo dajte korenje, beli del zelene, peteršilj in čebulo. Ko je zelenjava kuhana, jo dodate mesu in zmiksate.
- Po vrhu potresete sol, dodate kislo kumarico, malo gorčice, malo kisle smetane in druge začimbe po želji.
- Mešate v blenderju dokler ne nastane enotna masa. Če je pašteta pregosta, dodajte malo vode, v kateri sta se kuhala meso in zelenjava, in razredčite.
- Prestavite v posodo in shranite v hladilnik.
- Ko se masa strdi, bo skoraj enaka pašteti iz trgovine, a neprimerno bolj hranljiva in bolj zdrava.
Uživajte v odličnem okusu domače kokošje paštete.