Omamna vroča čokolada je kot naročena za hladne zimske dni.
Če si želite pričarati poseben občutek topline, ki vas bo spomnil na otroštvo, vsekakor priporočamo, da si pripravite pravo domačo vročo čokolado s smetano.
Sestavine za 1 lonček:
- 1 dcl alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
- 0,5 dl sladke smetane Mu Cuisine
- pol lončka svežega mleka Mu
- 50 g najljubše čokolade
- 1 žlička koruznega škroba
- 1 žlička sladkorja (če imamo temno čokolado ali želimo slajšo vročo čokolado)
- začimbe po želji (cimet, kardamom, vanilja, pomarančna lupinica …)
- za okrasitev: čokoladne mrvice, penice, praženi lešniki, ipd.
Priprava:
V manjšem lončku zmešamo 2 žlici mleka s koruznim škrobom. Mešamo, dokler ni masa brez grudic. V kozico nalijemo preostalo mleko, dodamo sladko smetano Mu Cuisine, začimbe in segrevamo do vrenja. Zmanjšamo ogenj, z metlico vmešamo koruzni škrob z mlekom, sladkor in nalomljeno čokolado. Kuhamo 1–2 minuti, dokler se vroča čokolada ne zgosti do želene gostote. Alpsko smetano za stepanje Mu Cuisine čvrsto stepemo in jo nabrizgamo po vroči čokoladi. Okrasimo z mrvicami in napitek takoj postrežemo.
Avtorica recepta je Urška Fartelj.