fbpx

Recept: domače tablete za grlo oziroma tablete proti kašlju

Domače tablete za grlo in kašelj

Vas daje kašelj? Praska grlo? Potem vam bo še kako prav prišel recept za domače tablete za grlo oziroma recept za tablete proti kašlju. Priprava naravnega zdravila proti prehladu, ki ga boste lahko uporabljali namesto Septolet in Neo-angina, pa sploh ni zahtevna in ne vključuje nobene kemikalije.

Tokratni recept je zdravilno obarvan in sila aktualen, saj se bomo naučili izdelati domače tablete za grlo oziroma tablete proti kašlju. Za pripravo bombonov z zdravilnim učinkom ne potrebujete znanja iz farmacije, izdelava zdravila domače izdelave iz babičine skrinje, ki bo pomirilo grlo in zatrlo kašelj, je namreč preprostejše od peke peciva, poleg tega pa lahko eksperimentirate z različnimi okusi.

PREBERITE ŠE: Čudežno in učinkovito zdravilo za prehlad

Recept za domače tablete za grlo/proti kašlju:

Sestavine za izdelavo domačih tablet za grlo/proti kašlju:

  • skodelica sladkorja
  • pol skodelice vode
  • žlica medu
  • žlica limoninega soka
  • četrtina žličke mletih klinčkov (če nimate zmletih, jih lahko zmeljete sami) ali žajblja
  • pol čajne žličke mletega ingverja
  • sladkor v prahu

Vse sestavine imajo zdravilno nalogo. Limone so bogat vir vitamina C, med je antibakterijski, pomaga pomiriti grlo in je naravni zaviralec kašlja, ingver pomaga imunskemu sistemu, je protivneten in blaži bolečine, klinčki pa delujejo antiseptično in so polni antioksidantov.

Naredi si svoje Septolete.
Naredi si svoje Septolete.

Postopek priprave domačih tablet za grlo/proti kašlju:
V kozico stresite skodelico sladkorja in pol skodelice vode ter dodajte ostale sestavine: sok stisnjene limone, žlico medu, ščepec ingverja in ščepec nageljnovih žbic (klinčkov). Prižgite štedilnik, mešanico dobro premešajte in kuhajte, dokler ne zavre. Še enkrat dobro premešajte in zmanjšajte ogenj. Pustite vreti od 15 do 20 minut in vmes nekajkrat premešajte. Medtem lahko pripravite pekač, ki ga obložite s papirjem za peko. Mešanico po pretečenem času odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi, a sirupasto tekočino vseeno še vročo z žličko pokapajte po papirju za peko. Ko se bomboni nekoliko ohladijo in strdijo (po nekje 20 minutah), jih posujte še s sladkorjem v prahu, da se kasneje ne bodo zlepili. Uporabite jih lahko kot tablete, lahko pa jih tudi raztopite v vodi in popijete kot čaj.

Domače tablete za grlo oziroma tablete proti kašlju:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.