Iščete recept, ki bo zbudil vaše brbončice in jih navdušil s svojim izjemnim okusom? Preizkusite italijansko specialiteto - bučkina fritata.
Bučkina fritata z jajcem in parmezanom, je italijanska specialiteta, ki vas bo prevzela s svojo sočnostjo. In najboljše pri tem receptu? Priprava je enostavna, hitra in primerna za vse kuharske navdušence, ki se radi preizkušajo v novih okusih.
Bučkina fritata je preprosta in okusna italijanska jed. Ta recept je primeren za vse, ki želijo preizkusiti drugačen način priprave bučk, kot so jih že navajeni. Sestavine se združijo v pečici in nastane okusna jed, ki jo lahko postrežete kot samostojen obrok ali pa kot prilogo k drugim jedem. Fritato lahko postrežete z jogurtom ali kislim mlekom, najboljše pa je, da jo jeste še vročo.
Bučkina fritata
Sestavine
- 3 bučke
- 4 stroki česna
- 7 jajc
- 4 žlice rastlinskega olja
- 150 g parmezana
- 1 čebula
- 2 žlici bazilike
Navodila
- Čebulo in česen drobno sesekljamo, bučko pa narežemo na tanke kolobarje.
- Na dveh žlicah rastlinskega olja prepražimo čebulo, nato dodamo česen in bučke. Vse skupaj dušimo še 3 do 5 minut.
- Jajca stepemo in dodamo sesekljano baziliko in polovico naribanega parmezana.
- S to mešanico prelijemo bučke.
- Vse skupaj zložimo v ognjevaren pekač, namazan s preostalim oljem, po vrhu potresemo parmezan.
- Pecite 10-15 minut na 200 stopinj.