Sladica v novi različici, z bogatim mlečnim polnilom in domiselno kombinacijo okusov!
Če želite, da bo sladica sočna, kremasta, potem je jabolčni puding prava izbira. Pripravi se enostavno in hitro, in okusi se bodo harmonično prepletali v vaših ustih.
V tem receptu je namesto želatine uporabljen agar-agar v prahu, zaradi katerega bo puding dobro strjen in fantastičen.
Potresete ga lahko še z malo naribane temne čokolade ali mletimi orehi. Uporabite svojo domišljijo in jo “začinite” po svojem okusu.
Jabolčni puding
Sestavine
- 4 jabolka
- ½ skodelice vode
- 1 in pol skodelice mleka
- 1/2 skodelice kondenziranega mleka
- 1/2 čajne žličke agar agarja v prahu
- žafran – 2 ščepca namočena v 1 žlici vode
- ¼ skodelice sesekljanih mandljev
Navodila
- Jabolka olupite, odstranite koščice in jih narežete na kocke. Odsvetuje se uporaba zelenih jabolk.
- V majhno skledo daste 2 ščepca žafrana in 1 žlico vode ter pustite stati 5 minut.
- V posodi na srednjem ognju zmešajte mleko in kondenzirano mleko. Pustite, da mleko rahlo vre.
- Drugo posodo pristavite na srednji ogenj, dodate agar-agar in ½ skodelice vode. Pustite, da se prašek raztopi v vodi in pustite stati 5 minut.
- Medtem ko mleko počasi vre, v mešalniku zmiksajte na kocke narezana jabolka z ½ skodelice vode, dokler ne dobite gladke paste.
- Mešanici kuhanega in kondenziranega mleka dodate raztopljen agar-agar. Dobro premešate, odstavite z ognja, v zmes dodate jabolčno kašo in premešate.
- Pudingovi zmesi dodate vodo z žafranom, premešate. Dodate sesekljane mandlje, premešate.
- Pustite, da se zmes ohladi 5 minut, nato pa jo prelijte v sklede ali kozarce. Pustite približno 2 uri, da se strdi.