Sladica, ki se topi v ustih in je božanskega okusa. Kliče po še.
Jagodne cheesecake praline
Sestavine
- 1 skodelica svežih jagod, grobo narezanih
- 800 g kremnega sira
- pol skodelice sladkorja v prahu
- 1 skodelica stepene smetane
- 1/3 skodelice kisle smetane
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 1 skodelica in pol zdrobljenih piškotov Sestavine za preliv:
- 6 žlic masla, stopljenega
- 220 g čokolade
- 1 žlica kokosovega olja
Navodila
- V skledo damo kremni sir, sladkor in vanilijo ter vmešamo jagode. Stepemo smetano in kislo smetano.
- V drugi posodi zmešamo zdrobljene piškote in maslo, dokler tekstura ne postane podobna pesku.
- V pekač položimo peki papir in nanj vtisnemo mešanico biskvita in masla. Na to vlijemo mešanico sira in jagod ter pustimo vse skupaj dve uri v zamrzovalniku.
- Po dveh urah ga vzamemo ven in narežemo na kvadratke, ki jih nato pomočimo v čokolado, ki smo jo stopili na kokosovem olju.
- Končane praline za deset minut postavimo v hladilnik.