fbpx

Recept: jogurtova torta z višnjami, ki je obnorela svet

Foto: zaslonska slika You Tube @lecker essen

Jogurtova torta z višnjami je preprost5a za pripravo, a tako izjemnega okusa.

Ali si predstavljate mehko in hrustljavo testo, ki se prepleta z bogatim okusom višenj in osvežujočo noto jogurta? Kombinacija teh sestavin bo vaše okušanje dvignila na novo raven. To je jogurtova torta z višnjami.

Odkrijte okusno harmonijo višenj in kremastega jogurta v čarobni jogurtovi torti. Ta sladica vas bo navdušila s svojo sočnostjo, hrustljavim testom in božanskim okusom. Pridružite se nam na sladkem popotovanju in odkrijte recept, ki bo osvojil vaše brbončice.

Jogurtova torta z višnjami

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za višnjev nadev:
  • 500 g višenj (zamrznjenih)
  • 70 g koruznega škroba
  • 150 g sladkorja
  • 150 ml vode
  • Sestavine za testo:
  • 3 rumenjaki
  • ščepec soli
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 80 g stopljenega masla
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 200 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • Sestavine za jogurtov nadev:
  • 500 g grškega jogurta
  • 50 g koruznega škroba
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 3 beljaki
  • ščepec soli
  • 130 g sladkorja

Navodila

  1. V večji ponvi zmešajte odmrznjene višnjue, odcedite odvečno vodo. Dodajte koruzni škrob, sladkor in vodo ter kuhajte na srednjem ognju, ob stalnem mešanju, dokler se marmelada ne zgosti. Ko je zmes gosta, odstranite ponev s štedilnika in pustite, da se ohladi.
  2. V drugi posodi stepite rumenjake skupaj s ščepcem soli in sladkorjem v prahu, dokler ne dobite svetle in puhaste zmesi. Dodajte stopljeno maslo ter premešajte. Nato dodajte vanilijev ekstrakt.
  3. V tretji posodi presejte moko in pecilni prašek. Postopoma dodajte moko v jajčno maso ter dobro premešajte, da dobite enotno testo. Testo oblikujte v kroglo, ga zavijte v prozorno folijo in za približno 15 minut postavite v zamrzovalnik.
  4. Medtem pripravite model za torto. Lahko uporabite model za kuglof ali navaden okrogel model. Model rahlo namastite in potresite z moko.
  5. Iz zamrzovalnika vzemite testo in ga naribajte na dno in po robovih modela, da ustvarite plast testa. Presežek testa odstranite.
  6. Na vrhu testa enakomerno razporedite ohlajeno višnjevo zmes in jo zgladite.
  7. V skledi stepite grški jogurt, koruzni škrob in vanilijev ekstrakt, da dobite gladko zmes.
  8. Posebej stepite beljake skupaj s ščepcem soli, dokler se ne začnejo peniti. Nato postopoma dodajte sladkor in nadaljujte s stepanjem, dokler ne dobite čvrstega snega.
  9. Jogurtovi mešanici dodajte stepene beljake in nežno premešajte, da se sestavine združijo.
  10. Nadev prelijte čez višnje v modelu za torto in poravnajte površino.
  11. Torto pecite v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 40 minut, oziroma dokler ne dobi lepe zlatorjave barve in se sredica strdi.
  12. Ko je torta pečena, jo vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi. Nato jo previdno odstranite iz modela.
  13. Preden postrežete jogurtovo torto z višnjami, jo lahko okrasite s svežimi češnjami, stepeno smetano ali posujte s sladkorjem v prahu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.