fbpx

Recept: kremasti humus, ki se mu ne boste morali upreti

Foto: Unsplash/Nicholas Barbaros

Humus je priljubljena jed Bližnjega vzhoda, ki si je utrla pot tudi na zahod.

Če ne veste, kaj je humus, ste zagotovo včeraj zlezli z jame. Ne vzemite tega preveč zares, a dejstvo je, da je ta pomaka oz. namaz iz čičerike postal v zadnjem času zelo priljubljen. Ne le zato, ker je nadvse okusen, temveč tudi zato, ker ga je mogoče kombinirati z drugimi jedmi. Recimo hrustljavo zelenjavo, falaflom ali kruhom. Predstavljamo vam recept za svilnati humus, ki vas ne bo razočaral. Pripravite ga v nekaj minutah, nato pa ga lahko hranite v hladilniku. Verjemite, njegova mehkoba in kremasta struktura vas ne bosta pustili na cedilu.

Namig: Če želite okus narediti še bolj izrazit, v mešanico vmešajte nekaj paprike v kozarcu ali pečene zelenjave. Tudi pest dišečih zelišč. Poigrate se lahko tudi s teksturo, tako da jo pustite malce bolj grudasto ali začinite s hrustljavo čičeriko.

Kremasti humus

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 700 g kuhane čičerike
  • ½ stroka česna
  • kumina
  • ekstra deviško olivno olje
  • 2 žlici tahina
  • limona

Navodila

  1. Čičeriko skupaj s te4kočino iz pločevinke stresite v mešalnik.
  2. Olupite in dodajte ½ stroka česna, skupaj s ščepcem morske soli, črnega popra in mlete kumine.
  3. Pokapajte s 4 žlicami ekstra deviškega oljčnega olja in 2 žlicama tahinija.
  4. Na drobno naribajte lupino ½ limonine lupine in iztisnite ves sok, nato mešajte, dokler struktura humusa ni kremasta in svilnata.
  5. Poskusite in po potrebi prilagodite začimbe, nato pa prestavite v oposodo za shranjevanje v hladilniku. Dober tek, humus je nared.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.