Zdrav prigrizek, pečen z zelo malo olja, v katerem lahko uživate brez slabe vesti.
Polento, najpogosteje pripravimo kot prilogo omakam. Tale recept je malo drugačen, pripravite lažni pomfri, ki vas bo navdušil s svojim okusom.
Kombinacija začimb mu da poseben okus. Postrežete ga lahko z različnimi omakami ali kot prilogo k mesu.
Pomfri iz polente
Sestavine
- 170 g polente
- 500 ml vode
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 čajna žlička origana
- 1 čajna žlička posušenega rožmarina
- sol, poper
Navodila
- V lonec nalijemo vodo in ko zavre dodamo polento ter močno mešamo, da se ne naredijo grudice. Malo posolimo in kuhamo približno 5 minut, da dobimo gosto teksturo.
- Česen pretlačimo, nato pa, ko je polenta kuhana, dodamo še ostale začimbe, premešamo in pokrito pustimo nekaj minut, da se ohladi.
- Vlijemo jo v pekač 20×20, obložen s peki papirjem, jo enakomerno razporedimo in damo za 20 minut v zamrzovalnik, da se strdi.
- Pečico segrejemo na 200 stopinj.
- Polento previdno prestavimo na desko za rezanje, nato pa jo z ostrim nožem narežemo na trakove, podobne ocvrtemu krompirčku.
- Razporedimo jih po pekaču, pokapamo z malo olivnega olja in pražimo približno 15 minut, da dobijo hrustljavo skorjico.
Dober tek.