Predstavljamo vam recept, ki vas bo v hipu navdušil - lignji v paradižnikovi omaki.
Sredozemska kuhinja ni le okusna, temveč nadvse zdrava, zato poskusite recept za lignje v paradižnikovi omaki. Gre za preprosto in okusno kosilo, ki zahteva le malo sestavin. Pripravljeno bo v manj kot eni uri, za polnejši okus pa lahko dodate še česen in belo vino. Jed lahko postrežete samostojno ali v kombinaciji s testeninami.
Lignji v paradižnikovi omaki
Sestavine
- 320 g špagetov
- 4 lignji
- 1,5 dl belega vina
- 450 g paradižnikove mezge
- strok česna
- peteršilj in sol po okusu
Navodila
- Za ta recept lignje očistite, operete in narežete.
- V ponvi na kratko popražite strok česna, da porjavi, dodate lignje in pražite naprej.
- Odstranite česen in dodajte belo vino ter kuhajte, dokler alkohol ne izhlapi.
- Na koncu dodate še paradižnikovo mezgo, posolite in pustimo kuhati na srednjem ognju 10-15 minut.
- Špagete skuhate in jih s prijemalkami prestavite v ponev, da del vode, v kateri so se kuhali, steče v omako.
- Nežno premešate in potresete s svežim peteršiljem.