fbpx

Recept: lignji v paradižnikovi omaki – enostavna mojstrovina sredozemske kuhinje

Foto: envato

Predstavljamo vam recept, ki vas bo v hipu navdušil - lignji v paradižnikovi omaki.

Sredozemska kuhinja ni le okusna, temveč nadvse zdrava, zato poskusite recept za lignje v paradižnikovi omaki. Gre za preprosto in okusno kosilo, ki zahteva le malo sestavin. Pripravljeno bo v manj kot eni uri, za polnejši okus pa lahko dodate še česen in belo vino. Jed lahko postrežete samostojno ali v kombinaciji s testeninami.

Lignji v paradižnikovi omaki

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 320 g špagetov
  • 4 lignji
  • 1,5 dl belega vina
  • 450 g paradižnikove mezge
  • strok česna
  • peteršilj in sol po okusu

Navodila

  1. Za ta recept lignje očistite, operete in narežete.
  2. V ponvi na kratko popražite strok česna, da porjavi, dodate lignje in pražite naprej.
  3. Odstranite česen in dodajte belo vino ter kuhajte, dokler alkohol ne izhlapi.
  4. Na koncu dodate še paradižnikovo mezgo, posolite in pustimo kuhati na srednjem ognju 10-15 minut.
  5. Špagete skuhate in jih s prijemalkami prestavite v ponev, da del vode, v kateri so se kuhali, steče v omako.
  6. Nežno premešate in potresete s svežim peteršiljem.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.