Koktajl Mimoza je osvežilna pijača na osnovi pomarančnega soka in penečega vina. Njegova barva spominja na živo rumene cvetove mimoze oziroma srebrne akacije, ki s svojim zgodnjim in bujnim cvetenjem med prvimi oznanja prihod pomladi.
Sestavine za pripravo:
- 120 ml pomarančnega ali mandarininega soka
- 30 ml limoninega soka
- 1 limonina lupina
- 1 žlica pomarančnega likerja
- 1 steklenica zelo hladne penine
- kocke sladkorja ( neobvezno)
Priprava:
Z nožem ali lupilnikom narežite nekaj limonine lupine. Pri tem pazite, da ne narežete tudi belega dela limone, saj ta doda grenak okus.
V pomarančni liker dodajte limonino lupinico in pustite nekaj časa namočeno, da se okusi med seboj prepojijo. Nato tekočino precedite in odstranite limonine lupinice.
Zmešajte citrusove sokove in pomarančni liker ter pustite, da se mešanica 12 ur hladi v hladilniku. Ko je ta dovolj ohlajena jo zmešajte z ohlajeno penin v razmerju 1:1 oziroma po vašem okusu. Za bolj sladek koktajl lahko v vsak kozarec dodate kocko sladkorja. Postreženo pijačo okrasite z vejico rožmarina ali z rezino pomarančne.