Recept: Mimoza koktajl s penino – osvežilen pomladni kotajl

Foto: Monika Grabkowska / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Koktajl Mimoza je osvežilna pijača na osnovi pomarančnega soka in penečega vina. Njegova barva spominja na živo rumene cvetove mimoze oziroma srebrne akacije, ki s svojim zgodnjim in bujnim cvetenjem med prvimi oznanja prihod pomladi.

Sestavine za pripravo:

  • 120 ml pomarančnega ali mandarininega soka
  • 30 ml limoninega soka
  • 1 limonina lupina
  • 1 žlica pomarančnega likerja
  • 1 steklenica zelo hladne penine
  • kocke sladkorja ( neobvezno)
Foto: Zarahome.com

Priprava:
Z nožem ali lupilnikom narežite nekaj limonine lupine. Pri tem pazite, da ne narežete tudi belega dela limone, saj ta doda grenak okus.
V pomarančni liker dodajte limonino lupinico in pustite nekaj časa namočeno, da se okusi med seboj prepojijo. Nato tekočino precedite in odstranite limonine lupinice.
Zmešajte citrusove sokove in pomarančni liker ter pustite, da se mešanica 12 ur hladi v hladilniku. Ko je ta dovolj ohlajena jo zmešajte z ohlajeno penin v razmerju 1:1 oziroma po vašem okusu. Za bolj sladek koktajl lahko v vsak kozarec dodate kocko sladkorja. Postreženo pijačo okrasite z vejico rožmarina ali z rezino pomarančne.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sladica brez slabe vesti: lahka čokoladna torta, ki se ne bo prijela naših bokov