fbpx

Recept: najboljše kuhano vino

Foto: envato

V hladnih jesenskih in zimskih dneh je kuhano vino nepogrešljiv sopotnik. Njegov sledek okus in dišeči vonj po cimetu sta za marsikoga sinonim veselega decembra.

  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 steklenica polsuhega rdečega ali suhega belega vina
  • 2 dcl vode
  • 60 g sladkorja
  • 2 palčki cimeta
  • malo nastrganega muškatnega oreščka
  • nekaj nageljnovih žbic
  • 2 zvezdasti janež
  • malo kardamoma
  • polovica vanilijevega stroka
  • 2 narezani pomaranči

Navodila

  1. Vse sestavine v loncu zavrite in na majhnem ognju kuhajte toliko časa, da se sladkor raztopi. Po potrebi dodajte več sladila.
  2. Kuhajte približno 10 minut in pustite, da se ohladi.
  3. Če so začimbe ostale na dnu jih precedite.
  4. Pred serviranjem pijačo pogrejete in okrasite z rezino sveže pomaranče in nageljnovimi žbicami.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.