V hladnih jesenskih in zimskih dneh je kuhano vino nepogrešljiv sopotnik. Njegov sledek okus in dišeči vonj po cimetu sta za marsikoga sinonim veselega decembra.
Sestavine
- 1 steklenica polsuhega rdečega ali suhega belega vina
- 2 dcl vode
- 60 g sladkorja
- 2 palčki cimeta
- malo nastrganega muškatnega oreščka
- nekaj nageljnovih žbic
- 2 zvezdasti janež
- malo kardamoma
- polovica vanilijevega stroka
- 2 narezani pomaranči
Navodila
- Vse sestavine v loncu zavrite in na majhnem ognju kuhajte toliko časa, da se sladkor raztopi. Po potrebi dodajte več sladila.
- Kuhajte približno 10 minut in pustite, da se ohladi.
- Če so začimbe ostale na dnu jih precedite.
- Pred serviranjem pijačo pogrejete in okrasite z rezino sveže pomaranče in nageljnovimi žbicami.