fbpx

Znani so člani žirije natečaja “Inspired by You”

Samsung x LJFW

Natečaj "Inspired by You" je v polnem teku in prav je, da spoznamo tudi člane žirije. O izvirnosti vaših idej in kreativnih presežkih bodo presojale umetniška in kreativna direktorica Bojana Fajmut, ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat ter stilistka in kostumografinja Nina Jagodic.

Po razkritju pravil in podrobnosti tekmovanja “Inspired By You ter specifikacij mobilnega telefona in vseh njegovih lastnosti je čas, da spoznamo članice žirije, ki bodo odločale o zmagovalcu natečaja, ki ga organizirata ekipa LJFW in podjetje Samsung. Vse tri žirantke so vrhunske poznavalke dizajna in mode.

Bojana Fajmut

Foto: Ciril Jazbec

Bojana Fajmut je zaključila študij industrijskega oblikovanja. Kot umetniška in kreativna direktorica je delala v agencijah Dentsu (Tokio, Japonska), McCann Erickson, J.Walter Thompson, kot samostojna podjetnica pa je znanje nadgradila še s poslovno šolo MBA. Za svoja dela je prejela več kot 58 mednarodnih nagrad na svetovni ravni: Cresta, NYF, CLIO, LIA, Red Dot, EPICA, ARC, Golden Drum in druge. Njena dela so bila objavljena v medijih kot so New York Times, Graphis, Creative Advertising, ADweek … Bila je članica strokovnih žirij tako v New Yorku – NYF ADVERTISING AWARDS in Cresta Awards, MAD STAR in NEW STAR v Vzhodni Aziji, na predstavitvi prihajajočega WORLD EXPO 2030 BUSAN, kot tudi na Golden Drum-u in Slovenskem oglaševalskem festivalu SOF.
V zadnjih petih letih je sodelovala s svetovnim podjetjem IDEO, ki je vodilno na področju strateškega razmišljanja imenovanega Human Centered Innovation in procesa Design Thinking (oblikovanje ideje, iskanje poslovnega modela, metode razvoja start-up podjetij ter izdelkov). Kot mentorica sodeluje na evropskem projektu CIRCULAR 04, ki pospešuje prehod podjetij v krožno gospodarstvo.

Alja Horvat

Alja Horvat je 25-letna ilustratorka in oblikovalka iz Maribora ter prav tako prejemnica nagrade Elle Style Awards 2019 v kategoriji ‘Mladi talent’ in nagrajenka liste Forbes ’30 under 30′ v kategoriji Art & Culture.
Doslej je sodelovala s podjetji kot so Barcaffe, Jeruzalem Ormož, Disney, Renault, Vichy, Urban Outfitters, ban.do, Anthropologie … Njen cilj je s svojimi dizajni vzbuditi nostalgijo in tako združiti ljubezen do 60ih in 70ih let prejšnjega stoletja in oblikovanja vzorcev.

Nina Jagodic

Foto: Špela Pipan

Nina Jagodic je priznana kostumografinja in stilistka, ki dela v Sloveniji in tujini. Poleg samostojnih projektov z različnimi naročniki, že 15 let veliko časa posveča delu na Radioteleviziji Slovenija. Bila je tudi urednica revije Modna, v zadnjih letih pa največ pozornosti posveča platformi LJFW, kjer je vodja programa in vodi zakulisje revij. V sodelovanju z oblikovalci, vodi revije od zamisli do končne izvedbe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!