Recept: najboljši veganski bananin kruh s čokolado in napolitankami

Za vas smo pripravili enostaven recept za najboljši veganski bananin kruh, ki vas bo pogrel v prihajajočih hladnih dneh in navdušil čisto vsakega sladkosneda. Primeren je tudi za alergike in vegane, saj ne vsebuje jajc in mleka, le poskrbite, da izberete napolitanke in čokolado brez mleka.

Naš najboljši veganski bananin kruh je primeren tudi za alergike in vegane, saj ne vsebuje jajc in mleka, le poskrbite, da izberete napolitanke in čokolado brez mleka.

Ste že poskusili najboljši veganski bananin kruh?
Ste že poskusili najboljši veganski bananin kruh?

Sestavine

  • 5 banan
  • 130 ml rastlinskega napitka (sojin, rižev, ovseni, mandljev …)
  • 80 g olja
  • 200 g pirine moke
  • 50 g mletih lešnikov ali orehov
  • 10 g pecilnega praška
  • ½ žličke cimeta
  • 80 g jedilne čokolade za kuhanje
  • poljubna količina napolitank

Priprava

V posodi spasirajte 4 banane, in ko dobite kašo, dodajte olje in rastlinski napitek ter dobro premešajte. Zmesi dodajte pirino moko, lešnike ali orehe, pecilni prašek in cimet ter zopet dobro premešajte. Čokolado in napolitanke narežite oziroma nadrobite na majhne koščke in jih nežno vmešajte v maso, nekaj pa jih pustite za dekoracijo.

V pekač postavite papir za pečenje ali pa ga premažite z margarino. Maso nato vlijte v pekač in jo po vrhu okrasite s čokolado, napolitankami in preostalo banano. Postavite v pečico in pecite 45 minut na 180 stopinjah, z zgornjim in spodnjim gretjem. Servirajte toplo, mogoče s kepico najljubšega sladoleda, ali hladno. V vsakem primeru bo okusno. Pa sladek dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: zelenjavni fond, s katerim boste izkoristili raznovrstno zelenjavo in njene ostanke