fbpx

Recept: nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade, vanilje ali jagode

Recept za presni bananin sladoled

Recept za domači nizkokalorični presni bananin sladoled je tako preprost, da bi ga lahko zaupali dvoletnemu otroku, če bi ta znal varno uporabljati multipraktik. Preden se lotite priprave katerega koli drugega domačega sladoleda morate poizkusiti tega. Prvič, ker imate vse sestavine po vsej verjetnosti že doma, drugič, ker je ena sestavina dovolj, da dobite kremast sladoled kot v slaščičarni in tretjič, ker ga boste lahko uživali brez slabe vesti! Za povrhu lahko iz banan naredite celo čokoladni, vaniljev ali jagodni sladoled, za pripravo vsakega pa potrebujete maksimalno tri sestavine vključno z bananami!

Ni ga čez domač sladoled. Če bi ga lahko, bi ga jedli dokler se ne razpočimo. Presni bananin sladoled (presni sladoled se od klasičnega razlikuje po tem, da je narejen iz svežih sestavin in vsebuje manj kalorij) boste lahko uživali brez slabe vesti, saj vsebuje zelo malo kalorij. Pravzaprav je celo zdrav, saj ima enake sestavine kot banana! Nekoliko manj, a še vedno nizkokaloričen je, če mu vmešate kakav in vaniljo v prahu ter iz njih ustvarite vaniljev, čokoladni, z dodatkom jagod pa tudi jagodni sladoled.

PREBERITE ŠE: Preprosti recepti za domači sladoled

Recept za presni bananin sladoled te bo naravnost navdušil.
Recept za presni bananin sladoled te bo naravnost navdušil.

In še ena dobra novica. Nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade, vanilje ali jagode ustvarite v vsega nekaj minutah. Namig. Povrhu lahko za dekoracijo dodate cimet, kakav, vaniljo v prahu, nasekljane orehe, ipd.

Recept za nizkokalorični presni bananin sladoled:

Sestavine za nizkokalorični presni bananin sladoled:

  • 3 banane

Sestavine za nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade:

  • 3 banane
  • 1 žlička kakava v prahu
  • polovica žličke vanilje v prahu

Sestavine za nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom jagode:

  • 170 gramov svežih jagod
  • 1 žlička vanilje v prahu

Sestavine za nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom vanilje:

  • 3 banane
  • 1 žlička vanilje v prahu

Postopek priprave nizkokaloričnega presnega bananinega sladoleda:
Predhodno zamrznemo banane, ki jih pred pripravo sladoleda pustimo 5 minut stati na sobni temperaturi, da se nekoliko odtajajo. Nato jih v multipraktiku mešamo toliko časa, da masa postane kremasta (vmes očistimo stene, da postopek pohitrimo). Če želimo, lahko tu z izdelavo zaključimo, če želimo sladoled z okusom čokolade, jagode ali vanilje, pa dodamo naštete sestavine in še enkrat dobro premešamo, da se prah prerazporedi. V primeru jagod, te zmešamo skupaj z bananami in jima nato dodamo prah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!