fbpx

Recept: Obožuješ Raffaelo? Potem moraš poskusiti ta domač kokosov namaz!

Domači kokosov namaz

Če spadaš med oboževalce kroglic Raffaelo in sladkih namazov, potem moraš poskusiti ta domač kokosov namaz, ki je preprosto božanski!

Čeprav okus namaza spominja na kroglice Raffaelo, pa jih za pripravo domačega kokosovega namaza ne rabiš (no, razen, če se želiš vmes sladkati). Ne bomo ti lagali, da je namaz nizkokaloričen, ampak če si ga boš privoščila od časa do časa in v tankem sloju za zajtrk, ne rabiš skrbeti. Prepričani smo, da bo poskrbel za najboljši začetek dneva.

View this post on Instagram

Guten Morgen und einen schönen Sonntag wünsch ich euch 🤗☀️ • Was gibt's schöneres, um in den Tag zu starten, als ein ausgedehntes Frühstück?! Kaffee, Eier, Obst, Joghurt, frische Semmeln und Croissants ☕🥐🍳🥓🥞🍓🍌🍇 Hmmm, herrlich 🤩 Und dazu gibt's heute meinen selbst gemachten Kokosaufstrich 🥥 Diesen hab ich einfach ganz nach Gefühl mit Kokosmus, Agavendicksaft und Vanilleextrakt cremig angerührt. Ein Gedicht sag ich euch, probiert's doch einfach mal aus 😉 • • • • #sabrinaskitchn #kokosaufstrich #selbstgemacht #homemade #breakfast #frühstück #happysunday #schönensonntag #foodporn #soulfood #foodphotograph #foods #foodblogger #foody #foodphotographer #foodphotography #foodblogger_de #foodinspiration #foodstagram #foodlover #foodstyling #foodstylist #instafood #instapic #seelenfutter #kochenmitsohnemann #cookingwithson #lecker #yummy

A post shared by Sabrina's Kitch'n (@cook.baker.everythingmaker) on

Sestavine

  • 200 g bele čokolade
  • 400 g kondenziranega mleka
  • 250 g masla
  • 70 g naribanega kokosa

Priprava

Na majhnem ognju najprej stopiš maslo in čokolado. Nato umakni lonec s štedilnika in dodaj kondenzirano mleko ter ga s pomočjo metlice počasi vmešaj, da nastane gladka krema. Na koncu dodaj še nariban kokos. Namaz daj v stekleno posodico in postavi v hladilnik. Naslednje jutro je pripravljen za pokušanje. Pa sladek dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!