Recept: ocvrt polnjen francoski opečenec, zajtrk, ki ga boste oboževali

Se na vašem krožniku pogostokrat znajde francoski opečenec? Potem morate poskusiti tudi to različico, ocvrt polnjen francoski opečenec s sirom in šunko.

Polnjen francoski opečenec s šunkom in sirom? Le kdo bi se lahko uprl takšnemu zajtrku! Ne samo, da je sila okusen, z njim boste porabili tudi suh kruh.

Okusen ocvrt polnjen francoski opečenec s šunko in sirom
Okusen ocvrt polnjen francoski opečenec s šunko in sirom

Sestavine

  • 6 rezin suhega kruha
  • 2 jajci
  • 50 gramov moke
  • 50 gramov krušnih drobtin
  • 100 gramov šunke
  • 100 gramov sira v lističih
  • sol in poper

Priprava

V skledi stepite jajca, na rezino kruha dajte sir in šunko ter pokrijte z drugim kosom kruha. Povaljaljte v moki, jajcih in krušnih drobtinah. Popecitev olju, da porumeni na obeh straneh in odlagajte na papirnate brisačke, da te popijejo odvečno olje. Postrezite tople z jogurtom ali kislim mlekom. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Namaz Kinder Bueno: recept za kremni namaz za ljubitelje te čokoladice