fbpx

10 stvari, ki jih o Eminemovem filmu 8 milj najverjetneje niste vedeli

Kar težko je verjeti, da od izida filma 8 milj, v katerem se je proslavil slavni raper Eminem, letos mineva že 17 let. Morda je prišel čas, da si ga ponovno ogledate.

Film, ki si je prislužil oskarja za najboljšo izvirno pesem (Lose Yourself), je zlasti med ljubitelji rapa še danes izjemno priljubljen. Ne glede na to, kolikokrat ste si ga ogledali, pa vam je teh 10 dejstev skoraj z gotovostjo ostalo skritih.

1. Izguba kilogramov

Eminem je pred začetkom snemanja izgubil 10 kilogramov, kar pa nas niti ne preseneča. Velikokrat se namreč zgodi, da morajo igralci za vloge v filmih v relativno kratkem času preobraziti svoje telo.

2. Barvanje las

Eminem je za vlogo spremenil barvo svojih las.
Eminem je za vlogo spremenil barvo svojih las.

Raper, ki je bil na začetku kariere znan po svojih svetlih laseh, si je moral po naročilu režiserja Curtisa Hansona lase pobarvati na rjavo.

3. Režija

Prav lahko bi se zgodilo, da film ne bi bil posnet pod taktirko Curtisa Hansona. Sprva je kazalo, da bo film režiral Danny Boyle, ki pa Eminema s svojo vizijo ni prepričal.

4. Sprememba scenarija

B-Rabbit se preživlja z delom v tovarni.
B-Rabbit se preživlja z delom v tovarni.

B-Rabbit, ki ga je upodobil Eminem, denar služi z delom v tovarni. Po prvotnem scenariju bi moral opravljati delo nosača v hotelu.

5. Naslov

Naslov 8 milj so ustvarjalci določili šele na koncu filma, ki so ga pred tem poimenovali UDP: Untitled Detroit Project, kar v prevodu pomeni ‘Nenaslovljeni detroitski projekt’.

6. Oskar

Pesem Lose Yourself je bila prva raperska pesem, ki si je prislužila oskarja. Eminem podelitve ni obiskal, saj je menil, da nima možnosti za zmago.

7. Visok zaslužek

Film je takoj postal prava uspešnica.
Film je takoj postal prava uspešnica.

Film je kljub temu, da je njegov proračun znašal 41 milijonov $ (36 milijonov €), že v prvem vikendu po izdaji zaslužil 51 milijonov $ (45 milijonov €). Ustvarjalcem je skupno prinesel 243 milijonov $ (215 milijonov €).

8. Naporen urnik

Eminem je bil v času produkcije filma izjemno zaposlen. Besedila za pesmi, ki so bile uporabljene v filmu, je pisal kar med snemalnimi premori.

9. Besedilo na listu papirja

List papirja, na katerega je zvezdnik napisal besedilo pesmi Lose Yourself, je bil na dražbi kasneje prodan za več kot 10 tisoč $ (9 tisoč €).

10. Napeta atmosfera na raperskih dvobojih


Še posebej veliko časa je vzelo snemanje raperskih dvobojev. Atmosfera je bila tako napeta, da so nekateri statisti bruhali ali celo omedleli.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!