fbpx

Recept: panakota z belo čokolado in penino

Iščete inspiracijo za nekoliko drugačno sladico, ki bo prekosila večno klasiko - sorbet? Potem za letošnje novoletno sladico izberite panakoto z belo čokolado in penino.

Sestavine za 6 kozarčkov:

  • 5 dl sladke smetane Mu Cuisine
  • 4 dl muškatne penine
  • 10 lističev želatine
  • 100 g bele čokolade
  • vanilijeva pasata
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • jedilni biseri
  • jagode
  • vetrci

Priprava:

Žele iz penine:
5 lističev želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. Pol dl penine segrejemo do vrenja, odstavimo z ognja, dodamo ožeto želatino, premešamo, da se želatina stopi, dodamo preostalo penino, znova premešamo in žele nalijemo v kozarce. Postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure. V žele potisnemo jedilne bisere, ki bodo ponazarjali mehurčke penine.

Panakota z belo čokolado:
5 lističev želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. Sladko smetano Mu Cuisine segrejemo do vrenja, odstavimo z ognja, vmešamo belo čokolado, vaniljevo pasto (ali semena) in dobro ožeto želatino. Pustimo na pultu, da se ohladi na sobno temperaturo.Na strjeni žele penine previdno nalijemo ohlajeno panakoto. Vse skupaj postavimo v hladilnik za vsaj 5 ur, da se panakota strdi.

Avtorica recepta je Urška Fartelj.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.