Jabolka se uvrščajo med najbolj priljubljene sestavine za sladice. Gotovo poznate jabolčni štrudel, zavitek in še mnoge druge poslastice, morda pa ne veste, da se okus jabolka odlično ujema tudi z ovseno kašo. Za vas smo pripravili enostaven recept za jabolčno ovseno kašo, ki je popolna tako za zajtrk kot posladek.
Pečeno ovseno kašo, ki je trenutno pravi hit, lahko najdemo v mnogih različicah – od čokoladne pa do take, kjer se prelivajo okusi različnega sadja. Toda včasih je najbolj slastna rešitev tista najbolj preprosta: sledi recept, pri katerem se ovsena kaša meša z okusom jabolka in tako tvori zdravo poslastico.
Pečena ovsena kaša z jabolčnim nadevom
Sestavine
- 1 jabolko
- 1-2 žlici masla
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1-2 čajni žlički limoninega soka
- 1-2 čajni žlički mletega cimeta
- 1 skodelica ovsene kaše
- tričetrt skodelice mleka
- 1 banana po želji
- 2 čajni žlički javorjevega sirupa ali medu
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- maline, robide, jagode… po želji
- semena po želji
Navodila
- V ponev najprej dodajte maslo, nato pa jabolko, ki ste ga prej narezali na majhne koščke. Na srednjem ognju kuhajte 2 min.
- V ponev dodajte rjavi sladkor in 1 žličko cimeta in kuhajte še 2-3 min.
- Ko s kuhanjem prenehate, mešanici dodajte limonin sok. Dobro premešajte.
- V posodi pripravite oves in preostanek cimeta ter ju zmešajte z ročnim mešalnikom.
- Zmesi dodajte banano, med oz. javorjev sirup, pecilni prašek in mleko ter znova uporabite ročni mešalnik.
- Mešanico prelijte v posodico za pečenje ter jo zmešajte s pečenimi jabolki. V pečici, ki ste jo segreli na 180°C, pecite približno 20 min.
- Po želji ovseno kašo okrasite z jagodičevjem in semeni. Dober tek!