fbpx

Recept: pečena ovsena kaša z jabolčnim nadevom

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Jabolka se uvrščajo med najbolj priljubljene sestavine za sladice. Gotovo poznate jabolčni štrudel, zavitek in še mnoge druge poslastice, morda pa ne veste, da se okus jabolka odlično ujema tudi z ovseno kašo. Za vas smo pripravili enostaven recept za jabolčno ovseno kašo, ki je popolna tako za zajtrk kot posladek.

Pečeno ovseno kašo, ki je trenutno pravi hit, lahko najdemo v mnogih različicah – od čokoladne pa do take, kjer se prelivajo okusi različnega sadja. Toda včasih je najbolj slastna rešitev tista najbolj preprosta: sledi recept, pri katerem se ovsena kaša meša z okusom jabolka in tako tvori zdravo poslastico.

Pečena ovsena kaša z jabolčnim nadevom

  • Obroki: 2
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 jabolko
  • 1-2 žlici masla
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1-2 čajni žlički limoninega soka
  • 1-2 čajni žlički mletega cimeta
  • 1 skodelica ovsene kaše
  • tričetrt skodelice mleka
  • 1 banana po želji
  • 2 čajni žlički javorjevega sirupa ali medu
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • maline, robide, jagode… po želji
  • semena po želji

Navodila

  1. V ponev najprej dodajte maslo, nato pa jabolko, ki ste ga prej narezali na majhne koščke. Na srednjem ognju kuhajte 2 min.
  2. V ponev dodajte rjavi sladkor in 1 žličko cimeta in kuhajte še 2-3 min.
  3. Ko s kuhanjem prenehate, mešanici dodajte limonin sok. Dobro premešajte.
  4. V posodi pripravite oves in preostanek cimeta ter ju zmešajte z ročnim mešalnikom.
  5. Zmesi dodajte banano, med oz. javorjev sirup, pecilni prašek in mleko ter znova uporabite ročni mešalnik.
  6. Mešanico prelijte v posodico za pečenje ter jo zmešajte s pečenimi jabolki. V pečici, ki ste jo segreli na 180°C, pecite približno 20 min.
  7. Po želji ovseno kašo okrasite z jagodičevjem in semeni. Dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!