Sladica, ki ji lahko pojeste brez slabe vesti! Sladke, okusne hruške so dietne, brez sladkorja in odličnega okusa. Ko jih boste enkrat poskusili, jih boste naredili spet znova in znova.
Ko se vam zvečer zahoče nekaj sladkega, so hruške, polnjene s čokolado, prava izbira. V kombinaciji z lešniki, malo sira, začinjene s cimetom in muškatnim oreščkom predstavljajo popolno harmonijo preprostosti, sladkosti in fine smetane.
Jejte jih še tople, takrat je izkušnja za čutenje okusa najboljša!
Pečene hruške polnjene s čokolado
Sestavine
- 4 zrele hruške (olupite jih, prepolovite, izdolbite notranjost in odstranite pečke)
- 40 g ovsenih kosmičev
- 80 g drobno sesekljanih lešnikov
- čajna žlička mletega cimeta
- 2 žlici kokosovega olja
- 1/2 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
- 50 g temne čokolade (70 odstotkov kakava)
- 100 g mascarpone sira
- 1/2 čajne žličke vanilije
Navodila
- V skledi zmešate ovsene kosmiče, lešnike, cimet in kokosovo olje.
- V ponev daste hruške, muškatni orešček in pol skodelice vode. Postavite na srednji ogenj. Pokrijte in pustite hruške kuhati 10-15 minut.
- Nato hruške prestavite v pekač.
- Čokolado stopite in jo primešate mešanici ovsenih kosmičev. Z dobljeno zmesjo nadevate hruške in jih pečete na 180°C približno 10-15 minut.
- Medtem ko so hruške v pečici, nežno stepite vanilijo in mascarpone. Končane hruške prelijete s pripravljenim nadevom. Postrezite, dokler so tople in uživajte!