V ustih se vam prepletajo okusi piščančjega mesa, ocvrtih drobtin in pikanten okus skrivnostnih začimb, ne morete jih prenehati jesti. Nujno potrebujete recept - pikantni ocvrti piščanec. Tukaj je!
Kaj se skriva v receptu za pikantni ocvrti piščanec, da je meso tako okusno? Skrivnost je v začimbah!
Poleg tega je pomembno, da meso potolčete tako, da je tanko, saj ga boste tako cvrli krajši čas.
Piščančje meso je bogato z beljakovinami, vitaminom B6, niacinom in železom. Vsebuje manj maščob kot druga živila, kot sta svinjina ali goveje meso, zato ga je mogoče uživati brez skrbi za zdravje.
Poglejmo si recept, ki v sebi skriva posebne začimbe, ki mu daje rahlo pikanten priokus in kliče po – še.
Pikantni ocvrti piščanec
Sestavine
- 400 g piščančjega fileja
- 1/3 čajne žličke suhega ingverja
- 1/2 čajne žličke dimljene paprike
- 1/2 čajne žličke česna v prahu
- 1/2 žličke sezamovih semen
- 1/2 čajne žličke italijanske začimbne mešanice
- 1 jajce
- 1 čajna žlička soli
- malo popra
- 1 žlica moke
- krušne drobtine
Navodila
- Meso narežemo na zrezke, pokrijemo s prozorno folijo in potolčemo s kladivom za meso.
- Jajcu dodamo ingver, dimljeno papriko, česen v prahu, sezam, italijanske začimbe, sol in poper ter moko in dobro premešamo.
- Meso povaljamo v nastali mešanici, nato v drobtinah, nato pa na malo olja pražimo 3 minute na vsaki strani.