fbpx

Recept: pikantni ocvrti piščanec – skrivnost je v začimbah

Pikantni ocvrt piščanec
Foto: envato

V ustih se vam prepletajo okusi piščančjega mesa, ocvrtih drobtin in pikanten okus skrivnostnih začimb, ne morete jih prenehati jesti. Nujno potrebujete recept - pikantni ocvrti piščanec. Tukaj je!

Kaj se skriva v receptu za pikantni ocvrti piščanec, da je meso tako okusno? Skrivnost je v začimbah!

Poleg tega je pomembno, da meso potolčete tako, da je tanko, saj ga boste tako cvrli krajši čas.

Piščančje meso je bogato z beljakovinami, vitaminom B6, niacinom in železom. Vsebuje manj maščob kot druga živila, kot sta svinjina ali goveje meso, zato ga je mogoče uživati ​​brez skrbi za zdravje.

Poglejmo si recept, ki v sebi skriva posebne začimbe, ki mu daje rahlo pikanten priokus in kliče po – še.

Pikantni ocvrti piščanec

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 400 g piščančjega fileja
  • 1/3 čajne žličke suhega ingverja
  • 1/2 čajne žličke dimljene paprike
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke sezamovih semen
  • 1/2 čajne žličke italijanske začimbne mešanice
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička soli
  • malo popra
  • 1 žlica moke
  • krušne drobtine

Navodila

  1. Meso narežemo na zrezke, pokrijemo s prozorno folijo in potolčemo s kladivom za meso.
  2. Jajcu dodamo ingver, dimljeno papriko, česen v prahu, sezam, italijanske začimbe, sol in poper ter moko in dobro premešamo.
  3. Meso povaljamo v nastali mešanici, nato v drobtinah, nato pa na malo olja pražimo 3 minute na vsaki strani.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.