Pozabite na vaše običajne piščančje jedi, saj imamo danes nekaj popolnoma novega in navdušujočega! Polnjeni jajčevci s piščančjim mesom.
Polnjeni jajčevci s piščančjim mesom je jed, ki bo navdušila vaše brbončice in vas popolnoma presenetila. Pripravite se na eksplozijo okusov!
Ta jed je idealna za ljubitelje zelenjave in mesa, saj združuje oboje na okusen in preprost način. Jajčevec je bogat vir vlaknin in antioksidantov ter vsebuje malo kalorij, zato je to lahko tudi zdrava alternativa drugim mesnim jedem. Jajčevec je prava zakladnica mineralov, vitaminov in vlaknin, zaradi specifičnega okusa pa se vse pogosteje uporablja v kulinariki.
Pred vami je recept za polnjene jajčevce, ki so vsem uspeli in jih bodo vsi oboževali. Nadevamo ga spiščančjim mesom in zelenjavo, nato pa ga zapečemo v paradižnikovi omaki in potresemo s sirom.
Polnjeni jajčevci s piščančjim mesom
Sestavine
- 5 jajčevcev
- 1 poper
- 1 vijolična čebula
- 2 stroka česna
- 10 češnjevih paradižnikov
- 300 g piščančjega fileja
- 600 ml paradižnikove omake
- 20 g parmezana
- sol, poper, sladka paprika, origano
- olivno olje
Navodila
- Jajčevec rahlo stanjšamo z valjarjem na obeh straneh, da je raven.
- Prerežemo po sredini. Razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, nato posolimo in pokapamo z oljčnim oljem.
- Pečemo v ogreti pečici na 200°C približno 20 minut.
- Stroke česna narežemo in prepražimo do mehkega ter dodate drobno sesekljan poper. Ko se zmehča, dodate drobno narezano meso, poper in potresemo s sladko papriko.
- Premešamo, in ko je meso popraženo dodamo na drobno narezan češnjev paradižnik.
- S pečeno mesno mešanico nadevamo jajčevce.
- V skledi zmešamo paradižnikovo omako, origano, sol in dodamo strok česna. Prelijemo. Potresete s parmezanom, oljem in pečete v ogreti pečici na 180°C približno 15 minut.