Pri pripravi testenin obstaja veliko možnosti za omako - carbonara, bolognese, a ena najbolj priljubljenih vrst je pesto. Tej omaki se le malokdo lahko upre.
Pesto je običajno narejen iz pinjol in se ne uporablja samo za testenine, ampak tudi v sendvičih in celo kot pomaka za krekerje ali tortiljin čips. Kot vsako drugo omako jo lahko pripravimo doma in jo spremenimo tako, da postane bolj hranljiva in zdrava.
V ta namen lahko omaki dodamo avokado, bučna semena in drugo zelenjavo ter začimbe po izbiri, poleg tega pa orehi povečajo količino beljakovin in izboljšajo kognitivne funkcije.
Lepota tega recepta je v tem, da lahko skoraj vse sestavine spreminjate po želji, na koncu pa dodate še meso kot dodaten vir beljakovin.
Testenine s pesto omako
Sestavine
- 1 zrel avokado, olupljen in očiščen
- 130 g rukole ali špinače
- 40 g surovih orehov ali indijskih oreščkov
- 30 g pinjol ali bučnih semen
- 3 stroki česna
- sok ene limone
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 6 žlic vode (ali več po potrebi)
- 1 paket testenin po želji
Navodila
- Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
- Medtem ko se testenine kuhajo, dodajte vse sestavine za pesto v blender in mešajte, dokler zmes ni gladka in brez grudic.
- Ko so testenine kuhane jih precedimo in dodamo pesto po okusu ter po želji še meso.
Dober tek.