Pri pripravi testenin obstaja veliko možnosti za omako - carbonara, bolognese, a ena najbolj priljubljenih vrst je pesto. Tej omaki se le malokdo lahko upre.
Pesto je običajno narejen iz pinjol in se ne uporablja samo za testenine, ampak tudi v sendvičih in celo kot pomaka za krekerje ali tortiljin čips. Kot vsako drugo omako jo lahko pripravimo doma in jo spremenimo tako, da postane bolj hranljiva in zdrava.
V ta namen lahko omaki dodamo avokado, bučna semena in drugo zelenjavo ter začimbe po izbiri, poleg tega pa orehi povečajo količino beljakovin in izboljšajo kognitivne funkcije.
Lepota tega recepta je v tem, da lahko skoraj vse sestavine spreminjate po želji, na koncu pa dodate še meso kot dodaten vir beljakovin.
Testenine s pesto omako

Sestavine
- 1 zrel avokado, olupljen in očiščen
 - 130 g rukole ali špinače
 - 40 g surovih orehov ali indijskih oreščkov
 - 30 g pinjol ali bučnih semen
 - 3 stroki česna
 - sok ene limone
 - 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
 - 6 žlic vode (ali več po potrebi)
 - 1 paket testenin po želji
 
Navodila
- Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
 - Medtem ko se testenine kuhajo, dodajte vse sestavine za pesto v blender in mešajte, dokler zmes ni gladka in brez grudic.
 - Ko so testenine kuhane jih precedimo in dodamo pesto po okusu ter po želji še meso.
 
Dober tek.






