fbpx

Recept: torta iz palačink, sladka poletna osvežitev

Foto: envato

Ste se že kdaj spraševali, kako bi bilo, če bi iz palačink naredili torto?

Kombinacija sočnih plasti, kremnega nadeva in okusa palačink bo gotovo navdušila vaše brbončice. Ta torta iz palačink ni le vizualno privlačna, temveč tudi osvežujoča in slastna, kar jo naredi odlično izbiro za različne priložnosti.

Sladice so kot umetniška dela, ki nas popeljejo v svet okusov, vonjav in tekstur. Med mnogimi izbirami se včasih najbolj izstopajo tiste, ki združujejo klasične sestavine v nepričakovane in ustvarjalne načine.

Ena izmed teh je nedvomno palačinka, ki je že sama po sebi priljubljena kot zajtrk ali sladica.

Tokrat pa vam predstavljamo inovativno preobrazbo palačink, ki jih boste oboževali – torto iz palačink.

Torta iz palačink

  • Obroki: 10
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za palačinke:
  • 2 skodelici moke
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • 2 skodelici mleka
  • 2 žlici stopljenega masla, plus dodatek za peko palačink
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
  • Sestavine za nadev:
  • 250 g kremnega sira
  • 1/4 skodelice sladkorja
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilje
  • 1 skodelica svežih jagod (opranih, očiščenih in narezanih)
  • 1/2 skodelice svežih borovnic

Navodila

    Palačinke:
  1. V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in ščepec soli.
  2. V ločeni skledi penasto stepite jajci, mleko, stopljeno maslo in vaniljev sladkor.
  3. Počasi dodajajte mokre sestavine k suhim in mešajte, dokler ne dobite gladkega testa.
  4. Ponev segrejte na srednji temperaturi in dodajte malo masla, da se stopi.
  5. Z zajemalko zajemajte testo in pecite palačinke, dokler ne porabite vsega testa.
  6. Nadev:
  7. V skledi stepite kremni sir, sladkor in ekstrakt vanilje, dokler ne dobite gladke zmesi.
  8. Nadevu dodajte sesekljane jagode in borovnice ter premešajte, da se enakomerno porazdelijo.
  9. Sestavljanje torte:
  10. Okrogel model s snemljivim obročem obložite s palačinkami, tako da prekrijejo dno in se raztezajo čez obroč.
  11. Na prvo plast palačink nanesite del nadeva in ga enakomerno porazdelite.
  12. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vsega nadeva, plast pa zaključite s palačinkami.
  13. Palačinke na vrhu prepognite navznoter, da zaprete torto.
  14. Sredino torte okrasite s svežim sadjem, kot so jagode in borovnice.
  15. Torto postavite v hladilnik in pustite, da se dobro ohladi približno 2 uri.
  16. Nato odstranite snemljiv obroč in narežite torto na rezine.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.