fbpx

Šokantno! Zakaj je vaš iPhone slab telefon? iPhone je med najslabšimi pri osnovni funkciji telefona – klasičnim telefonskim klicem!

Zakaj je vaš iPhone slab telefon?!

Zakaj je vaš iPhone slab telefon
Foto Taan Huyn / Unsplash
Zadnjič posodobljeno:

Zakaj je vaš iPhone slab telefon?! Ko imate občutek, da bi vaša babica na svojem 30 let starem telefonu imela boljšo izkušnjo kot vi na vašem novem iPhone-u. Številni uporabniki iPhone-a se soočajo s težavami, kot so slaba kakovost klasičnih telefonskih klicev, prekinjanje pogovorov in težave s preklapljanjem med omrežji. Veliko iPhone-ov, na primer, težko preklopi v roaming drugega ponudnika. Poleg tega mnogi uporabniki poročajo, da je signal na iPhone-u v primerjavi z Android telefoni slabši.

V času, ko je vsak novi telefon predstavljen kot revolucionaren, se zdi, da so proizvajalci pozabili na osnovno funkcijo: osnovno klicanje. Če ste mislili, da ste edini, ki ste razočarani, ko vaš dragoceni telefon zveni kot pločevinka s telefonsko žico, imam novico za vas: niste sami. Vendar, da bi razumeli zakaj je tako, najprej nekaj teorije! Na koncu razkrijemo zakaj je vaš iPhone slab telefon?!

Foto: Abdullah Omar / Unsplash
Osnovna funkcija telefona, ki enostavno ne deluje!

Problem kakovosti klicev:

Kljub tehnološkim napredkom je kakovost glasu na sodobnih pametnih telefonih pogosto slabša kot kakovost klicev prek stacionarnih telefonov iz preteklosti. Sue Rudd iz Strategy Analytics je opozorila, da mnogi uporabniki mobilnih telefonov niso nikoli doživeli klica visoke kakovosti.

Zakaj so klici še vedno pomembni:

Čeprav je pomen telefonskih klicev z uporabo sporočilnih aplikacij in drugih oblik komunikacije v upadu, ostajajo telefonski klici demokratična oblika komunikacije. Delujejo na različnih napravah in ne zahtevajo, da obe strani uporabljata isto aplikacijo ali tehnologijo. Ampak zakaj je vaš iPhone slab telefon?!

Razlogi za slabo kakovost mobilnih klicev:

 • Zapletenost mobilne tehnologije klicev: Mobilni klici vključujejo več korakov in pretvorbe iz ene računalniške kode v drugo, kar lahko privede do izkrivljanja glasu.
 • Kompromisi v oblikovanju pametnih telefonov: Da bi vse komponente prilegali v kompaktno obliko, lahko proizvajalci telefonov sklepajo kompromise glede kakovosti mikrofonov in zvočnikov.
 • Premik prioritet: Ker ljudje manj kličejo, podjetja dajejo prednost drugim funkcijam pred kakovostjo klica.
Foto: Austin Distel / Unsplash

Potencialne rešitve:

 • Uporaba komunikacijskih aplikacij: Aplikacije, kot so WhatsApp, FaceTime, Signal in Zoom, pogosto zagotavljajo boljšo zvočno kakovost kot standardni mobilni klici. Vendar to zahteva, da obe strani uporabljata isto aplikacijo.
 • Klicanje prek WiFi: Uporaba WiFi za klice lahko izboljša kakovost, vendar morda ne bo učinkovita na gnečah.
 • Slušalke in ovitki za telefone: Uporaba slušalk lahko izboljša kakovost klica. Poleg tega lahko odstranjevanje zaščitnih ovitkov za telefone v nekaterih primerih pomaga.
 • Naložba v dražji telefon: Dražji telefoni bi lahko ponudili boljšo kakovost klica.
 • 5G in VoNR: Nova tehnologija za 5G omrežja, Voice over New Radio (VoNR), obljublja izboljšano zvočno kakovost. Vendar bo njegovo široko sprejetje morda trajalo nekaj časa.

Morda se zdi, da je klicanje stvar preteklosti, vendar mnogi še vedno potrebujejo ali želijo klicati. In čeprav se zdi, da so tehnološka podjetja pozabila na to osnovno funkcijo, obstaja nekaj trikov, ki jih lahko poskusite. Uporabite aplikacijo, vklopite WiFi klicanje ali pa preprosto uporabite slušalke. In če vse drugo odpove, morda poskusite z dražjim telefonom. Ker, kot pravijo, dobite to, za kar plačate.

Foto: Ben Kolde / Unsplash

Zakaj je vaš iPhone slab telefon?! Kaj pa iOS vs Android – Zakaj se zdi, da so iPhone slabši pri osnovni funkciji telefona – klicih?!

 • Po mnenju mnogih strokovnih virov se zdi, da je Apple po patentnem sporu z Motorolo izgubil na kakovosti klicev. Zaradi tega naj bi Apple samostojno razvijal anteno in del telefona, namenjen klicem. Vendar pa temu ni posvečal glavne pozornosti, deloma tudi zaradi sprememb v načinih komunikacije v zadnjih letih.
 • Številni uporabniki opažajo, da je iPhone slabši pri sprejemu signala in ga izgubi precej prej kot Android telefon. Če ste v družbi prijateljev in na svojem iPhoneu izgubite signal, preverite, ali ga prijatelji z Android telefoni še vedno imajo. V mnogih primerih boste presenečeni, ko boste ugotovili, da uporabniki Androida še vedno imajo signal.
 • Različne organizacije, ki testirajo telefone, so ugotovile, da ima Samsung boljšo kakovost klicev v primerjavi z iPhoneom.
 • iPhone ima težave s preklapljanjem med omrežji. To postane še posebej očitno, ko z iPhoneom prečkate državno mejo in vstopite v območje roaminga. Medtem ko Android telefon istega operaterja to opravi skoraj brez težav, iPhone potrebuje precej več časa. To razliko boste opazili tudi, ko boste po pristanku letala vklopili telefon. Apple telefon bo vedno potreboval veliko več časa za povezavo z omrežjem.

Najcenejše cene za iPhone 15- še vedno na amazon.de

po pregledu ponudbe je poleg uradnih trgovin Apple, praktično najbolj kredibilen vir prav Amazon. Pri tem s korektnostjo pošiljanja in dobav izstopa nemšli amazon.
V nadaljevanju navajamo nekaj možnosti nakupa zadnje serije telefonov iPhone 15 – Kako in kje ga najugodneje kupiti?!

Znižano za 59,01 EUR
Apple iPhone 15 (128 GB) - Schwarz
Apple iPhone 15 (128 GB) - Schwarz
999,00 EUR −59,01 EUR 939,99 EUR Amazon Prime
Znižano za 30,00 EUR
Apple iPhone 15 (256 GB) - Grün
Apple iPhone 15 (256 GB) - Grün
1.099,00 EUR −30,00 EUR 1.069,00 EUR Amazon Prime
Znižano za 50,00 EUR
Apple iPhone 15 Plus (256 GB) - Gelb
Apple iPhone 15 Plus (256 GB) - Gelb
1.269,00 EUR −50,00 EUR 1.219,00 EUR Amazon Prime

Zadnja posodobitev 2023-12-11 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.