fbpx

5 enostavnih receptov za okusne sladice iz jagod, ki jih morate prezkusiti

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

So to najbolj okusne sladice iz jagod? Mi mislimo, da!

Sladice iz jagod so vedno dobra izbira. Sezona jagod je v polnem zamahu, košarico okusnih rdečih sadežev pa lahko dobite na praktično vsakem koraku. Zato smo izbrskali nekaj receptov za okusne sladice z jagodami, s katerimi se boste lahko posladkali na piknikih, po kosilu ali kar tako.

Jagode niso le sladke in okusne, ampak tudi polne vitaminov in hranil. So odličen vir vitamina C, ki pomaga krepiti imunski sistem, vsebujejo pa tudi folate, kalij in prehranske vlaknine. Eden najpreprostejših in najbolj okusnih načinov uživanja jagod je, da jih dodate smutiju. Jagodni smoothie je osvežilen napitek, ki ga lahko uživate za zajtrk ali kot opoldanski prigrizek. Ustvarite ga tako, da jagode kombinirate z drugimi vrstami svežega ali zmrznjenega sadja, tudi mlekom, jogurtom ali ledom.

Foto: Unsplash/Sviatoslav Huzii

5 receptov za sladice iz jagod

1. Enostavne jagodne rolice iz le 4 sestavin

Sočna jagodna poslastica, ki jo pripravite v manj kot pol ure. Preverite recept za to sladico, ki bo vsekakor pravi hit poletja TUKAJ.

Foto: envato

2. Mini jagodne tortice

Na spletu boste našeli vrsto receptov za jagodne torte. A te so pogosto resnično velike, tudi nasitne. Ne pa te simpatične male tortice, ki so ravno prav za krotenje želje po sladkem. Preverite recept TUKAJ.

Foto: envato

3. Jagodne cheesecake praline

Ta recept je nekaj posebnega. Pa ne le zato, ker se bo v vaših ustih nežno stopil in vas prepričal, da ga boste kmalu pripravili ponovno. Božanska sladica je dokaj enostavna za pripravo, vtis, ki ga boste z njo pustili pa bo resnično enkraten. Recept za praline najdete TUKAJ.

Foto: envato

4. Jagodni sladoled na palčki

Sladoled, ki vas s svojim edinstvenim okusom zagotovo ne bo razočaral. Je nadvse enostavne za pripravo, potrebujete pa le 4 sestavite in nekaj minutk časa. Za pripravo lahko za pomoč poprosite tudi najmlajše. Recept za jagodne lučke najdete TUKAJ.

Foto: envato

5.Jagodna sladica brez peke

Sočna in osvežilna sladica, za katero bi bilo resnično škoda, če je ne bi preizkusili. Recept zanjo najdete TUKAJ, a pozor, shranite ga, ker vas bo zanj to poletje povprašal marsikateri ljubitelj sadnih sladic.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.