fbpx

Recept – Velikonočna čokoladna jajca polnjena s karamelo in lešnikovo kremo

Velikonočna čokoladna jajca polnjena s karamelo in lešnikovo kremo

Ste pripravljeni na Veliko noč in se že veselite pirhov? Če ste si letos zaželeli nekoliko slajšo Veliko noč vam ponujamo odličen recept za izdelavo doma narejenih velikonočnih čokoladnih jajčk. Velikonočna čokoladna jajca polnjena s karamelo in lešnikovo kremo pa lahko, v primeru, da boste velikonočni običaj izpustili, tudi kupite v Čokoladnem ateljeju Dobnik v Ljubljani.

Čokoladni atelje dobnik nam je zaupal preprost recept za čokoladna jajca s katerim si boste posladkali Veliko noč.

Sestavine in postopek

  • Naredimo lupinice jajc iz temne čokolade
  • Lupinice potopimo v čokolado in jih obsipamo s čokoladnimi oblanci
  • Pripravimo temno tekočo karamelo (sladkor razstopimo v malo vode in karameliziramo, dodamo maslo in smetano)
  • Pripravimo lešnikovo čokoladno kremo (lešnikova pasta 100%, temna čokolada, kakav, sladkor)
  • Vsako jajce napolnimo do pol s karamelo in pol z lešnikovo kremo
  • Zapremo z mlečno čokolado
  • Postavimo v posodico za mehko kuhana jajca in serviramo

Postopek izdelave čokoladnih jajčk si oglejte v galeriji

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.cokoladniatelje.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!