fbpx

Koncert: Sigma za vrhunec prvomajskih praznikov

Ko je britanski tandem Sigma, za katerim stojita Cameron Edwards in Joe Lenzie, leta 2007 ustvaril komad All Blue, je bilo jasno, da se za mladeniča pot tu še zdaleč ne bo končala. Ravno nasprotno - pripeljala ju je tako daleč, da bomo njune lanskoletne hite, kot so Nobody to Love, Changing in Rudeboy, 1. maja slišali tudi v živo.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Byblos, Poreč
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
15 evrov

Medtem ko ju danes vsi poznajo kot ustvarjalca hitov Nobody to Love, odlične predelave komada Bound 2 Kanyeja Westa, in Changing z enkratnim vokalom Palome Faith v ospredju, sta Cameron Edwards in Joe Lenzie v drum’n’bassu začela mešati štrene že pred skoraj desetletjem. Prav zgoraj omenjeni komad All Blue je prodrl v pore lomljenih ritmov, ki so ju izstrelile vse do osrčja elektronske plesne glasbe.

Kljub temu, da je Sigma kratek čas delovala in ustvarjala kot trio, katerega del je bil tudi Ben Mauerhoff, se je obdržal duo, ki je leta 2008 pognal tudi svojo založbo Life Recordings, pri kateri je kot prvi izdelek izšel El Presidente VIP remiks, pa tudi dva kratkometražna albuma Night & Day Part 1 in Part 2.

Sigma, kot je v enem od intervjujev povedal Cameron, je v svojih začetkih navdih črpala pri izvajalcih znotraj drum’n’bassa, pri velikanu Andyju C-ju, denimo, ki aprila prihaja v Klub K4, svoje pa je naredilo tudi zvokovje zgodnejših del Bad Company, Eda Rusha & Opticala ter Tracea.

Danes sta Cameron in Joe glasbeno zrastla v zrela producenta, ki si delo sicer delita na daljavo, saj eden živi v Manchestru, drugi bolj na jugu, toda to nikakor nima vpliva na njuno produkcijo. Potem ko sta lani klube resnično osvojila s komadom Nobody to Love, sta zapeljevala dalje. Sodelovanje s Palomo Faith jima je odprlo vrata globlje na elektronsko plesno sceno. Čeprav še vedno ostajta zvesta bolj tršim ritmom drum’n’bassa, sta letos med svoje glasbene vrhunce dodala še komad Higher, pri katerem je za delo poprijel tudi angleški pevec Labirinth.

Bo to dovolj dober dokaz, da bomo 1. maja od tako dobre glasbe v poreškem Byblosu lebdeli? Vsekakor. Sigmi se kot sladkorček med Spring Break Festivali na Spring Brak Special dogodku med drugim pridružujejo tudi Vanillaz in Wyle Dux.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!