fbpx

Recept: vroča čokolada

Foto: Taryn /Pexels

Priljubljena pijača v jesenskih in zimskih dneh je za marsikoga vroča čokolada, nekaj požirkov te kremne sladice pa bo, poleg užitka za brbončice, zaščitilo srčno-žilni sistem, ublažilo kašelj in pomirilo želodčne težave. Razlogov za skodelico vroče čokolade je veliko, tako kot so recepti, v katerih strokovni poznavalci uporabljajo najkakovostnejšo čokolado, dobrodošli pa so tudi dodatki, kot so cimet, čili ali ingver, če želite poudariti zdravilno noto.

Vroča čokolada

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 150 g čokolade s 60% kakava
  • 200 ml polnomastnega mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • eno majhno žlico rjavega sladkorja
  • ščepec soli
  • po želji malo cimeta
  • marshmallow bonboni po želji

Navodila

  1. Čokolado nasekljajte na čim manjše koščke. Mleko in smetano zmešate in vlijete v lonec ter date vreti na srednji ogenj.
  2. Takoj ko zmes zavre, čez prelijte nasekljano čokolado in mešajte dokler ne dobite goste kremaste zmesi, če se naredijo grudice jih nežno razbijete z metlico.
  3. Na koncu dodajte še ščepec soli, ki bo popestrila okus čokolade in po želji malo cimeta.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.