Priljubljena pijača v jesenskih in zimskih dneh je za marsikoga vroča čokolada, nekaj požirkov te kremne sladice pa bo, poleg užitka za brbončice, zaščitilo srčno-žilni sistem, ublažilo kašelj in pomirilo želodčne težave. Razlogov za skodelico vroče čokolade je veliko, tako kot so recepti, v katerih strokovni poznavalci uporabljajo najkakovostnejšo čokolado, dobrodošli pa so tudi dodatki, kot so cimet, čili ali ingver, če želite poudariti zdravilno noto.
Vroča čokolada

Sestavine
- 150 g čokolade s 60% kakava
 - 200 ml polnomastnega mleka
 - 200 ml sladke smetane
 - eno majhno žlico rjavega sladkorja
 - ščepec soli
 - po želji malo cimeta
 - marshmallow bonboni po želji
 
Navodila
- Čokolado nasekljajte na čim manjše koščke. Mleko in smetano zmešate in vlijete v lonec ter date vreti na srednji ogenj.
 - Takoj ko zmes zavre, čez prelijte nasekljano čokolado in mešajte dokler ne dobite goste kremaste zmesi, če se naredijo grudice jih nežno razbijete z metlico.
 - Na koncu dodajte še ščepec soli, ki bo popestrila okus čokolade in po želji malo cimeta.
 




