fbpx

Recept za osvežujočo ledeno kavo

Ledena kava

Poletje je čas za osvežujoče pijače, ki v vročih dneh še kako prijajo. Da se bodo poletni dnevi še lepše začeli in da bo popoldanska skodelica kave še bolj prijala, smo pripravili recept za popolno ledeno kavo, ki si po našem mnenju vsekakor zasluži naziv najboljše poletne pijače.

Ledena kava je popolna poletna pijača, osvežilen napitek, ki z lahkoto nadomesti našo jutranjo dozo kofeinske pijače, v trenutku odžene utrujenost, osveži in že s svojo občudovanja vredno estetsko prezenco polepša dan. Ledeno kavo lahko pripravimo na različne načine. Kava, mleko (lahko tudi rastlinsko) in led tvorijo osnovo, ki ji nato dodamo dodatke po naših željah. To je lahko aroma vanilije, liker Baileys, za še večji užitek pa lahko ledeni kavi dodamo tudi kepico našega najljubšega sladoleda in jo okrasimo s smetano in naribano čokolado.

Recept za ledeno kavo:

Sestavine:

  • instant ali turška kava
  • voda
  • mleko
  • modelček za led
  • dodatki po želji
Ledena kava
Ledena kava

Navodila za pripravo:
Najprej skuhamo kavo (tako kot smo navajeni) in jo sladkajmo po želji. Kavo ohladimo in jo vlijemo v modelček za led. V vsako kockico lahko dodamo tudi zrno kave. Ko kava zamrzne, v visok kozarec stresemo nekaj ledenih kavnih kock in jih prelijemo z mlekom. Premešamo, dodamo še dodatke po želji in uživamo!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!