fbpx

18. Mednarodni festival Mladi levi 2015 v Ljubljani – za nov pogum in optimizem

Festival Mladi levi že od začetka, leta 1997, vsako leto skozi nabor mladih, vzpenjajočih se in bolj uveljavljenih odrskih ustvarjalcev poskuša ujeti duh časa, prepoznati vzdušje v družbi in umetniški produkciji ter obenem anticipirati teme in izzive prihajajočega časa. Letošnji 18. Mednarodni festival Mladi levi bo potekal od 23. do 30. avgusta, festival pa bodo odprli z izjemno predstavo What if they went to Moscow po motivih Čehovih Treh sester.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
brezplačno

Zadnjih nekaj let, vse od začetka tega, čemur pravimo kriza, je Mednarodni festival Mladi levi vsako leto močno odseval angažiranost, skrb, iskanje rešitev, tesnobo, utopije, distopije umetnikov… Umetniško polje je bilo tudi polje iskanja taktik preboja – k novim rešitvam, k utopijam, k spremembam družbeno-političnega sistema, iskanje taktik ekonomskega preživetja… V letošnjem programu pa se kaže nek nov pogum in optimizem, kot da se je gledališče vrnilo nazaj k velikim temam, velikim dramam, k strasti, k likom iz grškega božanskega zbora, k partizanski umetnosti in k najžlahtnejši distanci: humorju.

PREBERITE ŠE: Film pod zvezdami: Letni kino na Ljubljanskem gradu

Festival bodo odprli z izjemno predstavo What if they went to Moscow po motivih Čehovih Treh sester, ki jim je brazilska ekipa z režiserko Christiane Jatahy s fuzijo ruske in brazilske strasti vdihnila popolnoma novo življenje. Namesto melanholije je predstava polna poltenosti in življenjske sle. Predstava je dvojna, hkrati se odvija na odru, druga skupina gledalcev pa spremlja film, ki nastaja v živo iz dogajanja na odru in v zaodrju. Z ogledom obeh – predstave in filma – gledalec dobi vpogled v vse plasti dogajanja.
Med gostujočimi umetniki napovedujejo še: Fragan Gehlker & Alexis Auffray, Ivo Dimchev, Benjamin Verdonck, Andrew Schneider, Nina Jan & Urša Sekirnik, Motus, Jure Novak & Uroš Buh in druge.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!