Namesto kuhanja kalorično težkih jedi, si v vročih dneh raje pripravite lahke jedi, kot so zvitki iz piščanšjega mesa in bučk. Ne bo vam žal, poleg odličnega okusa se bodo najedle tudi oči. Ne verjamete?
Pripravite si popolno jed iz lahkih sestavin – bučk in perutninskega mesa. Postrežete jo lahko s kosom kruha, krompirjem, testeninami, za kosilo ali večerjo.
Zvitki iz piščančjega mesa in bučk
Sestavine
- 2 bučke
- 500 g piščančjega fileja
- 50 g majoneze
- 100 g trdega sira po želji
- 2 paradižnika
- 20 g drobtin
- 20 g parmezana
Navodila
- Meso narežemo na tanjše fileje, pokrijemo s prozorno folijo, nato ga potolčemo. Solimo in popramo, nato premažemo z majonezo.
- Čez meso damo rezino sira in rezino paradižnika, nato zvijemo.
- Bučke narežemo na tanke rezine in nato dve položimo eno poleg druge in malo prepognemo. Damo čez še meso in zvijemo. Zaprite z zobotrebcem.
- Razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem. Potresemo z drobtinami in parmezanom. Pečemo pri 180 °C približno 30 minut.