Reebok Cotton + Corn: superge, ki rastejo na njivi in končajo na kompostu

Reebok Cotton & Corn

Študija iz leta 2013 je pokazala, da se za izdelavo enega para tekaških copat v ozračje sprosti 13 gramov ogljikovega dioksida. Še dobro torej, da so nove superge, ki jih pripravlja Reebok, vse prej kot običajni tekaški čevlji. Niso namreč prijazne samo do stopal, ampak tudi planeta. Reebok Cotton + Corn so – kot pove že njihovo ime – izdelane iz naravnega bombaža in koruze. Odslužene lahko zato namesto v koš odvržete na kompost.

Superge rastlinskega izvora Reebok Cotton + Corn so okolju prijazne superge, katerih podplat je narejen iz delov koruze, ki se ne uporabljajo za izdelavo hrane, medtem ko je zgornji del čevlja izdelan iz naravnega bombaža.

Namesto v smeteh lahko superge – potem ko so odslužile svoje – končajo na kompostu, saj so biorazgradljive.

PREBERITE ŠE: Adidas Futurecraft Biofabric: biorazgradljivi čevlji, ki jih ‘zmanjka’ v 36 urah

Najbolj naravne superge na svetu.
Najbolj naravne superge na svetu

Reebok se z njimi osredotoča na vse faze življenjskega cikla. Za izdelavo uporabljajo materiale, ki rastejo in jih lahko obnavljamo. Seveda pri misli na okolje niso delali kompromisov pri dizajnu in udobju. Poleg tega so pri športni znamki pokazali tudi, da jim ni mar, kaj se zgodi s supergami po tem, ko jih uporabnik zavrže. Ker so izdelani iz rastlinskih materialov (bombaž in koruza), jih lahko kompostiramo. Reebok Cotton + Corn naj bi bile voljo do konca leta 2017.

Dodatne Informacije

Več informacij:
reebok.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!