Renault e-Plein Air: retro ‘katrca’ na elektriko

Renault e-Plein Air: retro 'katrca' na elektriko
Zadnjič posodobljeno: :

Na 10. obletnici festivala, ki je posvečen legendarnemu avtomobilu Renault 4L, je podjetje predstavilo najmodernejšo različico "katrce"z električnim pogonom.

Konceptni Renault e-Plein Air je ‘retro’ mojstrovina, ki je svoj navdih dobila pri zdaj že klasičnem avtomobilu Renault 4L Plein Air ali po domače ‘katrci’ – oblika je iz preteklih časov, spremembe pa so seveda času primerno moderne.

Vgradili so ji baterijo s kapaciteto 6,1 kWh, ki jo sicer najdemo v električnem dvosedežniku Renault Twizy – notranjost popestrita sedeža, oblečena v modro usnje in košara za piknik, ki je kot naročena za brezskrbno uživanje v poletnih dneh.
e-Plein Air je ohranil originalno armaturno ploščo, dodali so ji le moderen zaslon, preko katerega lahko spremljamo stanje napolnjenosti baterije.

Renault e-Plein Air je plod sodelovanja med Renault Classic, Renault Design in Melun Rétro Passion – slednji so strokovnjaki na področju proizvodnje rezervnih delov za ‘klasične’ avtomobile, proizvedene med leti 1950 in 1990, znamk Renault, Peugeot, Citroën in Alpine.
Ali bo koncept kdaj ugledal luč sveta v obliki serijske proizvodnje, žal še ni znano.

Galerija: Renault e-Plein Air

Dodatne Informacije

Več informacij:
renault.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nova Tesla S: model, ki spreminja svet – ponovno