fbpx

Renault SUITE N˚4: ko se združita avtomobilizem in arhitektura

Renault SUITE N˚4; Foto: en.media.renaultgroup.com

Legendarni Renault 4L oziroma ʺKatrcaʺ, praznuje častitljivih 60 let. Priložnost je bila prava, za sodelovanje med Renaultom in priznanim oblikovalcem Mathieu Lehanneurjem, ki se je končal z moderno interpretacijo ikoničnega avtomobila.

Renault SUITE N˚4 je koncept, ki predstavlja potujočo hotelsko sobo, ki bo razstavljena v butičnem Renaultovem salonu na elizejskih poljanah v Parizu. SUITE N˚4 je zamišljena kot premikajoča se soba, ki je popolnoma odprta zunanjem svetu, razgled iz nje pa se lahko vsakič znova zamenja. Koncept v sebi združuje svet avtomobilizma in arhitekture, ki lahko stoji na obali, v gozdu, sredi polja ali v živahnem mestnem središču.

Renault SUITE N˚4 je ohranja originalne zunanje mere Katrce, njen zadnji del pa je narejen iz prozornega polikarbonata, ki v notranjost prepušča obilno količino svetlobe. Streha je prekrita s prosojnimi sončnimi celicami, ki pomagajo pri polnjenju koncepta, ki ima popolnoma električni pogon. Karoserija je prevlečena s tremi plastmi barve, ki poustvarja mineralni videz cementa. Notranjost daje vtis domačnosti in je oblikovana kot domovanje v hiši. Prav vsi materiali so narejeni v Franciji, priskrbeli pa so jih umetniki, nastanjeni na območju Pariza.

Dodatne Informacije

renault.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!