fbpx

Resnice o karmi, ki jih je – verjamete ali ne – dobro poznati!

Foto: Freestocks / Unsplash

Pregovora - "Kar seješ, to žanješ" in "Vse se vrača, vse se plača" - dobro opisujeta, kaj je karma in kako deluje. Namreč vse, karkoli v življenju naredite ali pa ne naredite, ima svoje posledice.

Kárma (sanskrtsko कर्म, pali kamma) je izraz, ki označuje ezoterični pomen vzrokov in posledic, ki sledijo vsakemu dejanju. Karma zaobjema pravzaprav vse, kar počnemo, smo počeli in bomo počeli.

Gre za dejanja v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Dejanja, ki jih počnemo danes namreč določajo našo prihodnost, dejanja, ki smo jih opravili v preteklosti pa določajo našo sedanjost. – Wikipedija

Predstavljamo vam nekaj misli, povezanih s karmo:

1. “Če ti ni všeč, kar dobiš od življenja, spremeni tisto, kar daš življenju.”

Ta citat lahko prenesete skozi vsa področja življenja. Ali želite, da vas drugi ljudje spoštujejo? Spoštujte jih.

Si želite biti ljubljeni? Začnite dajati svojo ljubezen in se vam bo vrnila.

via GIPHY

Si želite uspeha in sreče? Pomagajte drugim uresničiti želje, na ta način boste uresničili svoje.

2. “Če želiš nekaj spremeniti, vedno začni pri sebi.”

Začnite najprej pri sebi, poglejte v svoje misli in občutke. Tam boste našli odgovore. Včasih je dovolj, da samo spremenite svoj odnos do nečesa in se vse spremeni.

3. “Vsaka sprememba pride s sprejetjem.”

Najprej morate sprejeti sebe. Začetek vsake spremembe se zgodi, ko nekaj sprejmete takšno, kot je, in potem sprejmete odločitev, kako naprej.

4. “Kar verjameš, bo v tvojem življenju.”

Ta zakon se večinoma nanaša na vašo osredotočenost. Velja tudi za vsa področja življenja. Če želite več dobrega v svojem življenju, se naučite videti dobro in ignorirati slabo.

via GIPHY

Želite biti srečni? Začnite s hvaležnostjo za vse, kar imate, ne z upoštevanjem vsega, česar nimate.

5. “V sedanjosti popravljamo preteklost in pripravljamo prihodnost”

Vsaka sprememba se začne od zdaj. Morate se osredotočiti na sedanji trenutek. Če preveč razmišljate o preteklosti, ne boste svobodni, če preveč načrtujete za prihodnost, ne cenite sedanjosti.

6. Zakon odgovornosti

Situacije se bodo ponavljale, dokler se iz njih ne naučite lekcije. Lahko izberete karkoli, vaša odločitev je ena in edina – dokončna. In za njene posledice ste odgovorni sami, ne kdo drug.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!