fbpx

Revolucija dostopnosti: OpenAI predstavlja GPT-4o in obnovljeno uporabniško izkušnjo

Novi model GPT-4o prinaša naprednejšo umetno inteligenco vsem uporabnikom – brezplačno!

GPT-4o
Foto: OpenAi

OpenAI je predstavil svoj najnovejši model GPT-4o, ki prinaša izboljšane zmogljivosti in nove funkcionalnosti za vse uporabnike. Z obljubo večje dostopnosti in hitrejšega delovanja, GPT-4o obljublja preobrazbo interakcije z umetno inteligenco.

V svetu umetne inteligence je OpenAI spet naredil velik korak naprej. Z najnovejšim posodobitvijo, ki je bila predstavljena v živo, je podjetje predstavilo GPT-4o, model, ki prinaša “inteligenco GPT-4 vsem uporabnikom” – popolnoma brezplačno. Ta poteza prihaja tik pred pomembnimi industrijskimi dogodki, kot je Googlova letna konferenca I/O, ter Apple razvojni dogodek in nakazuje na vse večjo dostopnost in vključenost AI tehnologij v vsakdanje življenje.

Ključne značilnosti GPT-4o

GPT-4o ni samo nadgradnja prejšnjih modelov; je prelomnica v dostopnosti umetne inteligence. Z dvakrat hitrejšim delovanjem in 50% nižjimi stroški v primerjavi s predhodnikom, GPT-4 Turbo, GPT-4o omogoča uporabnikom, da izkoristijo napredne zmogljivosti AI brez stroškov naročnine.

Foto: OpenAi

Izboljšana uporabniška izkušnja

Poleg povečane zmogljivosti je OpenAI obnovil tudi uporabniški vmesnik. Z novo aplikacijo za namizne računalnike in izboljšano konverzacijo je interakcija z GPT-4o bolj naravna in intuitivna. Uporabniki lahko zdaj vključijo video vsebine v svoje poizvedbe, delijo zaslonske posnetke in dokumente, ter celo prekinjajo AI med govorom, kar omogoča bolj tekoč in prilagodljiv dialog.

Prihajajoči dogodki in pričakovanja

S prihajajočo Googlovo konferenco I/O in Applovim dogodkom WWDC, kjer bo prav tako osrednja tema umetna inteligenca, je OpenAI jasno postavil visoke standarde. Pričakuje se, da bo GPT-4o igral ključno vlogo v nadaljnjem razvoju AI tehnologij, tako za individualne razvijalce kot za velike tehnološke gigante.

Foto: OpenAi
V nadaljevanju članka o revoluciji dostopnosti umetne inteligence z OpenAI je ključnega pomena omeniti govor Mire Murati, direktorice tehnologije pri OpenAI, ki je predstavila temeljne novosti najnovejše posodobitve. Murati je izpostavila OpenAI-jevo zavezo k širjenju dostopa do njihovih naprednih AI orodij za vse uporabnike brezplačno, kar odraža temeljno poslanstvo organizacije. V svojem govoru je napovedala izid namizne različice ChatGPT, ki je zasnovana za bolj naravno in enostavno uporabo, ter predstavila novi vodilni model GPT-4o, ki prinaša inteligenco GPT-4 vsem uporabnikom, vključno z brezplačnimi. Poudarila je tudi prenovljen uporabniški vmesnik, ki omogoča bolj naravno interakcijo z modelom, in demonstrirala nove zmogljivosti modela v realnem času, ki vključujejo konverzacijski govor in večmodalno obdelavo podatkov. Murati je svoj govor zaključila z zahvalo ekipi OpenAI in njihovim partnerjem za njihov prispevek in poudarila nadaljevanje uvajanja novih zmogljivosti, ki bodo omogočale širšemu krogu ljudi izkusiti čarobnost in moč umetne inteligence.

Zaključek: GPT-4o

Z uvedbo GPT-4o, OpenAI ne samo da nadaljuje z inovacijami na področju umetne inteligence, ampak tudi znižuje ovire za njeno uporabo. V prihajajočih tednih, ko bodo nove funkcije postopoma na voljo, bo zanimivo videti, kako se bo GPT-4o vklopil v vsakdanje tehnološke prakse in kakšen vpliv bo imel na splošno percepcijo umetne inteligence.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.