Riff – Facebook aplikacija za skupinske video posnetke

Facebook Riff aplikacija.

Facebook ne spi na lovorikah. Svoje lovke steguje levo in desno, tudi njegov razvojni oddelek Creative Labs pa pridno kuje nove reči. Zadnja stvar pod katero se je podpisal je Riff, mobilna aplikacija za telefone iOS in Android, s katero lahko ustvarjamo skupinske video posnetke. Na posnetek lahko namreč odgovorimo s posnetkom.

Facebook aplikacija Riff je nov stranski Facebookov projekt. Vajeni smo, da ko nekdo nekaj podeli na Facebooku, drugi to morda vidijo, delijo in dodajo komentar. Riff gre korak dlje, saj lahko FB prijatelji prvotnemu posnetku (aplikacija omogoča zajemanje kratkih posnetkov, do 20 sekund) prilepijo svoj video komentar. S to lepljenko video posnetkov želi družbeno omrežje poustvariti Instagramovo formulo in Facebook utrditi kot epicenter druženja.

Riff ustvari verigo iz video posnetkov na določeno temo.
Riff ustvari verigo iz video posnetkov na določeno temo.

Postopek v aplikaciji Riff poteka takole. Potem, ko se enkrat vpišete s svojim FB profilom, vas do končnega izdelka ločijo naslednji koraki. Najprej določite temo, ki jo morate opremite s ”hashtagom” (npr. #žurka) ali jo izbrati iz predlogov. Nato zajamete posnetek dolg največ 20 sekund. Če ste s posnetim zadovoljni, to objavite na Facebooku. Šele tu pa zadeva postane zanimiva. Ob objavi so o tem obveščeni vsi vaši prijatelji ”Riffovci”. Ti lahko obstoječemu videu pripnejo svojega. V tem primeri so o tem obveščeni tudi njihovi prijatelji z Riffom, ki lahko storijo isto. Vidite, kam s tem Facebook cilja?

PREBERITE ŠE: Fbox – fizičen števec ”lajkov” Facebook strani iz Indiegoga

Pod Riff se je podpisal razvojni oddelek Facebook Creative Labs, ki je poskrbel že za številne druge stranske Facebook produkte (Paper, Slingshots, Facebook Groups), ki tako ali drugače stimulirajo uporabo tega družbenega omrežja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.321riff.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!